Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ KAMIONA

U Poljskoj održan pogreb prve žrtve napadača na božićni sajam u Berlinu

pogreb poljaka iz kamiona u berlinu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.12.2016.
u 14:57

On je bio prva žrtva napada te večeri. Amri se zaletio kamionom u ljude ubivši ih 11 i ozlijedivši pedesetak

Rodbina i prijatelji oprostili su se u petak pod snažnim mjerama sigurnosti od poljskog vozača kamiona Lukasza Urbana koji je ubijen u Berlinu prilikom terorističkog napada 19. prosinca.

Njegov je kamion oteo prvooptuženi za napad Anis Amri, ubijen nekoliko dana poslije u Milanu, kako bi se njime zaletio na ljude na božićnom sajmu.

Urban (37), suprug i otac jednog sina, ubijen je u kabini svog kamiona.

Sprovod u poljskom selu Benie na sjeverozapadu zemlje pohodili su njegovi rođaci, prijatelji i kolege kao i predsjednik Andrzej Duda. Urban je pokopan na lokalnom groblju.

On je bio prva žrtva napada te večeri. Amri se zaletio kamionom u ljude ubivši ih 11 i ozlijedivši pedesetak.

Preliminarna obdukcija pokazala je da je Urban ubijen upravo u vrijeme kada se kamion zaletio u mnoštvo, ali će točnije vrijeme biti utvrđeno naknadno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije