Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

U 75. godini preminula Evelyn H. Lauder, autorica ružičaste vrpce

Evelyn Lauder
Press Association/PIXSELL
14.11.2011.
u 09:50

Legendarna kreatorica ružičaste vrpce i jedna od pionirki u borbi protiv raka dojke Evelyn H. Lauder preminula je u nedjelju u 75. godini.

Legendarna kreatorica ružičaste vrpce i jedna od pionirki u borbi protiv raka dojke Evelyn H.Lauder preminula je u nedjelju u 75. godini, izvijestio je New York Times.

Evelyn, djevojačkog prezimena Hausner, rođena 1936. godine u Beču, u Ameriku je emigrirala nakon dolaska nacista na vlast. Udala se za Leonarda Laudera, najstarijeg sina legendarne Estée Lauder, osnivačice istoimene kozmetičke tvrtke koja je preminula 2004. godine u 97. godini života.

Više od 50 godina radila je za obiteljsku tvrtku koja je postala jedan od najvećih i najlukrativnijih svjetskih kozmetičkih brendova. Osim po propagiranju prirodne kozmetike, tvrtka je poznata i po pokretanju međunarodne kampanje za borbu protiv raka dojke.

Upravo je Evelyn odigrala važnu ulogu u njenu formiranju jer je i sama preboljela okrutnu bolest, nakon koje je pokrenula najprije kampanju, a zatim i zakladu za borbu protiv raka. No najviše će je se pamtiti po kreiranju danas sveprisutne ružičaste vrpce, jednog od najpoznatijih i najraširenijih simbola borbe protiv zloćudnih bolesti.

Kampanja koja je počela 1992. godine dijeljenjem ružičastih vrpci u prodavaonicama Estée Lauder, do sad je prikupila tristo pedeset milijuna dolara i, što je najvažnije, osvijestila problematiku učestale bolesti kod žena. Na čelu kompanije i dalje će ostati 77-godišnji suprug Leonard.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije