Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEŠAČE PREMA RH

Danas ništa od novca, tuzlanski radnici i dalje idu prema hrvatskoj granici

radnici BiH
Foto: Screenshot/Al Jazeera Balkans
1/2
26.12.2014.
u 13:26

Obećana sredstva ne mogu biti operativna danas, kao ni sutra niti prekosutra jer su to dani vikenda

Radnici propalih tuzlanskih tvrtki ipak nisu odustali od pješačenja prema granici s Hrvatskom. Naime, radnicima, koji su prema granici krenuli prekjučer zbog teške gospodarske situacije, vlasti Tuzlanskog kantona ponudili su jednokratnu pomoć iznosu od 300 konvertibilnih maraka uplaćenih na račune do 12 sati i paket u vrijednosti od 100 KM, što su radnici prihvatili. Međutim, kako prenosi N1, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić u telefonskom razgovoru rekao je predstavniku sindikata da sredstva ne mogu biti operativna danas, kao ni sutra niti prekosutra jer su to dani vikenda.

HRT je ranije objavio da je većina radnika nakon obećanja o jednokratnoj pomoći odustala od pohoda u Hrvatsku, dok je Dnevni avaz objavio kako radnici ipak kreću prema Orašju.

- Navodno je premijer na džumi (muslimanska molitva petkom, op. a.), a nakon džume će ponovno zasjedati. Nek' oni zasjedaju kome hoće, a mi idemo. Njima nek' i dalje bude do džume, a ne do radnika. I dalje ne razumiju da nismo budale. Dosta na je džuma i džuma, sjednica i sjednica, mi idemo dalje - rekao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata radnika tvrtke Dita.

Oko 200 radnika prošlu je noć prespavalo u nekadašnjoj diskoteci Colosseum u Ormanici kod Gradačca. Danas je radnicima javljeno da se napravi popis svih radnika kako bi im ispunio njihov prvi zahtjev o socijalnoj pomoći u iznosu od 400 KM.

- Mislimo da će nam sredstva biti uplaćena na naše račune - rekao je za Dnevni avaz Hrustan Muminović, potpredsjednik sindikata radnika tvrtke Dita.

>> 200 radnika na putu prema Hrvatskoj: Nemam plaće i nemam što jesti

>> Tuzlanski radnici prenoćili u Srebreniku, napreduju prema hrvatskoj granici

Komentara 36

TA
tamanitelj
16:46 26.12.2014.

Idu na glasovanje

MA
maltene
14:50 26.12.2014.

neka idu u Arbiju ili tako negdje, a ne među, kako oni kažu, ustaše koje su ih klale i žele podiječiti njihovu bosnu. Eto im sada njihova država, a HRVATSKU neka ostave na miru. Imamo mi i svojih problema i previše.

Avatar cheguevara..
cheguevara..
16:53 26.12.2014.

Njih nitko ne moze primiti kao izbjeglice u EU zemlje samo zato sto im firma ne isplacuje place. U EU ne mozes doci bez radnog ugovora u ruci, ili ako si turist s novcima za uzdrzavanje koliko se mislis zadrzati. Nema spavanja po parkovima i trazenja socijalne pomoci, takve nitko ne prima. Malo su ih primili za vrijeme rata, samo im ovi jos fale. Oni stalno tjeraju Balkanose nazad, uvjek govore da se rat zavrsio sta se ne vracaju svojim kucama, a ovi se uputili pjesaka u EU. Strava, zar se moze do te granice biti nepismen. Pa i nije cudo da ih taj lopina od gazde vuce za nos, takve naivcine kakvi su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije