Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brane granicu sa sirijom

Turska i SAD kreću u "sveobuhvatne zračne akcije" protiv ISIL-a

islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
24.08.2015.
u 16:51

Ministar je rekao kako su tehnički pregovori završeni te će uskoro krenuti u sveobuhvatnu operaciju protiv Islamske države

Turska i SAD najavili su sveobuhvatne zračne akcije kako bi protjerali borce Islamske države iz područja sjeverne Sirije, uz granicu s Turskom.

Najavio je to turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, javlja Reuters. Pregovori SAD-a i Turske završeni su u nedjelju.

Ministar je rekao kako su tehnički pregovori završeni te će uskoro krenuti u sveobuhvatnu operaciju protiv Islamske države. U borbi bi im se mogli pridružiti i saveznici poput Saudijske Arabije, Katara, Jemena te Velike Britanije i Francuske. 

>>Napadi Kurda uzdrmali Tursku

>>ISIL uništio drevni hram u Palmiri

Komentara 31

Avatar Abcd....
Abcd....
18:13 24.08.2015.

Te zracne akcije znace bacanje paleta sa oruzjem za taj ISIL. Ovo sto se zeli sada proturiti da se SAD i Turska ide obracunati sa iSIL-om je tvrditi kao da se Njemacka 1941. borila protiv nacizma.

Avatar superhik74
superhik74
18:34 24.08.2015.

Evo samo sto nisu "krenuli". Vec 4 1/2 godine pokusavaju s ISIL-om srusiti rezim Bashara Assada, a sada ce kada je Wall Street kolabirao i Turska Lira pala na najnize grane krenuti u "odlucnu akciju". Pa ovo je za umrijeti od smijeha. Svi zanju da su oni I stvorili ISIL tako da nema zime za njihovu tvorbu od "tate I mame", ISIL ce unistiti Irak I Sirija uz pomoc Irana pa su se tata I mama zabrinuli I vjerojatno pokusavaju unistiti dokaze (a tih je previse) o povezanosti.

KR
kragujevcanin
17:35 24.08.2015.

cinost icke kur.ve mjenjaju partnere, malo kurdi,potom turci, pa vise se ne zna koga podrzavaju, sve i nitkoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije