Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet uhićenih

Turisti bježali u panici, u stampedu letjeli i stolovi - svi su mislili da je performans teroristički napad

Kaos u Costa Bravi
Foto: YouTube/ Instagram
1/5
03.08.2016.
u 15:51

Pet njemačkih državljanki u dobi između 20 i 25 godina, uhićeno je, pod optužbom da su sudjelovale u organizaciji performansa.

Velik broj mještana i turista pobjegao je jučer u panici, pomislivši da je umjetnički performans koji se odvijao u središtu grada Platje D'Aro na Costa Bravi, zapravo teroristički napad, izvijestili su mediji i policija.

Mnoštvo ljudi odazvalo se pozivu upućenom putem društvenih mreža, a odnosio se na okupljanje, jučer navečer u središtu Platje d'Aro, gdje su sudionici trebali glumiti paparazze, pišu španjolski mediji.

Mnogi su sa sobom donijeli stative za kamere i štapove za selfieje, glumeći da jure za celebritijima. No dio neupućenih građana i turista koji su se ondje zatekli pomislio je da su spomenuti rekviziti pištolji te su se u panici dali u bijeg, blokiravši promet, a očevici kažu da su u stampedu u zrak letjeli i stolovi okolnih restorančića i kafića.

Događaj bi možda bio duhovit da u njemu nije lakše ozlijeđeno jedanaest osoba, neki su se jako preplašili, što je rezultiralo paničnim napadajima i srčanim tegobama, zbog čega su dvije osoba prebačene u bolnicu.

Pet njemačkih državljanki u dobi između 20 i 25 godina, uhićeno je, pod optužbom da su sudjelovale u organizaciji performansa. Optužnica ih tereti za remećenje javnog reda i mira, a danas će pred sud. Nakon niza terorističkih napada u Francuskoj i Njemačkoj s puno mrtvih, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, napetost i strah među europskim građanima i turistima vrlo su veliki.

>> Dramatična poruka pape Franje: Svijet je u ratu!

Komentara 2

OB
ObrenM
23:09 03.08.2016.

Hoce li se sad u njihovu obranu dignuti Babe, Iskorak, Kontra i ostali trositelji drzavnog dodijeljenog novca, koji po alkarski ide u nista.

DU
Deleted user
10:50 04.08.2016.

Preko društvenih mreža se okupe na jednom mjestu da bi glumili paparazze.. ?!?! Pa koje su to debilane... kaj tu može biti duhovito ili zabavno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije