Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Tsipras ne da Pirej Kinezima

luka pirej
Foto: screenshot/Deutche Welle
30.01.2015.
u 10:48

To je veliki zaokret u gospodarskoj politici s obzirom na to da je privatizacija grčkih poduzeća bila važan elemet "Paketa mjera spasa"

Nova grčka vlada je zaustavila planiranu prodaju luke Pirej. Kineski investitor Cosco je za sada "gurnut" u gledalište. Premijer Tsipras stavio je na led i prodaju velikih naftnih i energetskih poduzeća. To je veliki zaokret u gospodarskoj politici s obzirom na to da je privatizacija grčkih poduzeća bila važan element "Paketa mjera spasa". 

 

Komentara 17

Avatar DonLon
DonLon
11:32 30.01.2015.

"Veliki" potezi bez ikakvog znacenja jer Tsipras nema niti financijskih ni politickih mogucnosti napraviti nesto. Prazna populisticka gesta. Zvuci kao blebetanje argentinske tete predsjenice koja je uz veliku buku i galamu "nacionalizirala" spanjolske investicije u Argentini, da bi mjesec-dva kasnijee sve lijepo u tisini i diskreciji povukla, ispricala se Spanjolskoj i obecala kako nece vise raditi gluposti.

FL
flok
14:14 30.01.2015.

ni cent im više oprostiti u naplati duga, dosta im je oprošteno, ako su gladni neka prodaju otoke, bizantinac mora znati da popusta nema, jer ako vidi da može, bizantinac će uzeti i tražiti još

FL
flok
14:05 30.01.2015.

cipras je tipičan bizantinac, kako ucjenama, lažima i spletklama se domoći tuđeg novca, e nećeš bizantinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije