Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TROŠKOVI SU IZVAN KONTROLE'

Trump zatražio poništenje ugovora za novi Air Force One

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.12.2016.
u 20:35

"Boeing gradi potpuno novi 747 Air Force One za buduće predsjednike, ali troškovi su izvan kontrole, više od četiri milijarde dolara. Poništite narudžbu", napisao je Trump

Američki novoizabrani predsjednik Donald Trump u utorak je izjavio da su troškovi novog predsjedničkog zrakoplova Air Force One izvan kontrole, zatraživši od vlade poništenje ugovora s Boeingom.

Trump, koji predsjedničku palicu preuzima 20. siječnja, prozivao je tijekom kampanje predsjednika Baracka Obamu zbog troškova korištenja predsjedničkog zrakoplova u kampanji Hillary Clinton.

"Boeing gradi potpuno novi 747 Air Force One za buduće predsjednike, ali troškovi su izvan kontrole, više od četiri milijarde dolara. Poništite narudžbu", napisao je Trump na Twitteru.

"To sa zrakoplovom je izvan svake kontrole. Mislim da je to besmisleno. Mislim da Boeing pretjeruje. Želimo da Boeing puno zaradi, ali ne toliko puno", kazao je Trump novinarima u New Yorku.

Ne zna se kako je Trump došao do brojke od četiri milijarde dolara. Prema službenim dokumentima troškovi u proračunu za program Air Force One za fiskalno razdoblje 2015.-2021. iznose 2,87 milijardi dolara.

>> Analitičari upozoravaju na vojni sukob: Trump ispaljuje probne plotune u riskantnom testiranju odnosa s Kinom

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar samo Istina
samo Istina
21:10 06.12.2016.

Respect DJT

CR
crocro
07:59 07.12.2016.

Da li bi naši političari tražili odustali od luksuza. Čim se proračun bolje počeo puniti, lagano raste BDP, odmah se naručuje i veća potrošnja, u jutarnjoj emisiji " U mreži prvog" voditelj u razgovoru sa gosima traži objašnjenje da li će nam se oči otvarati više nego možemo progutati, u tom smislu. Ako BDP raste, zašto taj rast odmah i trenutačno mora pratiti i veći raskoš i luksuz, umjesto da se znatnije smanji državni dug ili da se uloži u proizvodne hale i novo zapošljavanje. Mi se čudimo zašto Amerika napreduje, zašto Japan napreduje, zašto Njemačka napreduje i još cijeli niz zemalja u svijetu koje znatno napreduju u odnosu na Hrvatsku. Zato što pametno ulažu novac i racionalno se ponašaju. Zato njihov napredak ne osjete samo oni već taj napredak konkretno osjete sami građani. A kod nas je suprotna situacija a to znači da napredak najmanje osjete konkretno građani. Zato vjerujem da će naša vlada znati ponašati se racionalno i kroz ove četiri godine mandata da će na kraju građani konačno osjetiti i sami priznati da žive bolje nego prije četiri. To građani u anketama moraju sami svojim ustima izgovoriti a ne kao što se ranije događalo da političari koji su vodili državu rekli da građani dobro žive samo to ne osjećaju. Dakle, ugledajmo se na poteze onih uspješnih zemalja s kojima se želimo uspoređivati i koje bi nam trebale biti uzor.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
01:40 07.12.2016.

Bojim se da Trump neće dugo poživjeti nastavi li u svemu tako?! Ipak kod njih u državnom aparatu prevladava "moral" klana Clinton!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije