Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Trećina republikanaca misli da je Obama veća prijetnja od Putina i Assada

Obama i Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.03.2015.
u 07:44

Obamu kao neminovnu prijetnju vidi 34 posto republikanaca

Trećina republikanaca vjeruje kako je Barack Obama, američki predsjednik iz redova Demokratske stranke, neminovna prijetnja SAD-u. Pokazala je to online anketa Reutersa i Ipsosa u kojoj je sudjelovalo 2809 Amerikanaca, od čega 1083 demokrata i 1059 republikanaca.

Sudionici su upitani da ocijene koliku prijetnju SAD-u na ljestvici od 1 do 5 predstavljaju zemlje, organizacije i pojedinci, s time da 1 znači da prijetnje nema, a 5 predstavlja neminovnu prijetnju. Obamu kao neminovnu prijetnju vidi 34 posto republikanaca, što je više i od ruskog predsjednika Vladimira Putina (25 posto) i sirijskog predsjednika Bashara al-Assada (23 posto).

S obzirom na statističku pogrešku, moguće su varijacije od 2,1 postotnih bodova za sve odrasle osobe, odnosno 3,4 za demokrate i republikance.

Sociolog Barry Glassner, autor knjige "Kultura straha: Zašto se Amerikanci boje pogrešnih stvari", smatra da rezultati nisu iznenađujući uzme li se u obzir razina polarizacije u američkoj politici.

- Postoji tendencija demoniziranja osobe koja se nalazi na mjestu predsjednika - rekao je Glassner, dodajući da će se obje stranke koristiti strah u kampanji za predsjedničke izbore 2016.

>> Obama s Teheranom, republikanci s Izraelom

>> Putin točno zna što želi i ništa ga neće moći prisiliti da od tih zahtjeva odustane

Komentara 8

Avatar kerumSekaVasoDipKarM_Linda
kerumSekaVasoDipKarM_Linda
11:24 30.03.2015.

Utipkajte u trazilicu "children of Fallujah Iraq" pa ce te vidjeti tko je pretnja citavoj planeti! Pogledajte zvijerstva nad tom sirotom djecom! Kako je moguce da taj sto je to uradio i -Radi- dok ja ovo pisem, ima Nobelovu nagradu za mir? Kako je to moguce? Jesmo mi svi izgubili kompas kad Obami dozvoljavamo ova zvjerstva? Pogledajte te jadne sirote otrovane nuklernim smecem "children of fallujah iraq"!

Avatar Angelina11
Angelina11
09:17 30.03.2015.

Nestalo para pa mora da se ratuje ali ne ide kako je planirao

Avatar kerumSekaVasoDipKarM_Linda
kerumSekaVasoDipKarM_Linda
11:19 30.03.2015.

Kako vas nije sramota uporediti Asada i Putina sa ovim sto unistava cijeli svijet? Porobljava drzave, rusi vlade, ubija neduzno stanovnistvo, pljacka sve sto se opljackati moze! Baca po narod nuklearni otpad, tako da narodima izumre sijeme (pogledajte slike "childrenn of fallujah iraq") sve ce vam biti jasno. Kako ga uopce mozete uporediti sa gospodom kao sto su Putin i Asad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije