Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blic doznaje

Vučić dolazi na inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarović

vučić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.02.2015.
u 21:50

Vučić će na Dan državnosti Srbije ujutro položiti vijenac na spomenik u Zemunu, a potom će se uputiti u Zagreb na inauguraciju.

Srpski premijer Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, piše srpski Blic.

List donosi da će Vučić na Dan državnosti Srbije ujutro položiti vijenac na spomenik u Zemunu, a da će se potom uputiti u Zagreb na inauguraciju. Ostatak dana trebao bi provesti sa zagrebačkim mitropolitom Porfirijem i predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

Nikolić zbog Dana državnosti ostaje u Srbiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da u nedjelju neće biti na inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer se 15. veljače obilježava Dan državnosti Srbije, piše Blic. Dodao je da bi razmislio o odlasku u Zagreb da je inauguracija nekog drugog dana. – Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što vam sada kažem da 15. veljače neću biti u Zagrebu. Ne bih bio u dilemi oko toga da je inauguracija 16. ili 14., ali 15. veljače je Dan državnosti Srbije – rekao je Nikolić u intervju za Novi magazin. Kazao je da bi svakako razmislio o odlasku u Zagreb da se inauguracija ne održava na Dan državnosti države kojoj je predsjednik.

"Rat u Hrvatskoj vodi se i danas"

– Ne bih se osvrtao na packe, nepristojnosti, vulgarnosti i drskosti koje su stizale iz Hrvatske od različitih ljudi ili ostale bez osude državnog vrha. Da se osvrćem na to, onda bih trebao prestati razgovarati s Hrvatima, ali nije to interes srpskog i hrvatskog naroda i to treba shvatiti i novi predsjednik Hrvatske – rekao je Nikolić koji očekuje poziv za posjet Hrvatskoj.

– Ako nastavimo s ratovima, a rat u Hrvatskoj se vodi i danas, teško se možemo pomiriti – rekao je Nikolić i dodao da je Srbija drukčija od Hrvatske jer se ona "oslobodila ratova" te naglasio da je posao hrvatske Vlade i predsjednika da se Srbiju promatra kroz ono što radi, a ne kao stereotip.

>>Otkrivamo tko će biti u američkoj delegaciji na inauguraciji Grabar-Kitarović

>>Kolindi Grabar-Kitarović čestitao i Tomislav Nikolić. Pročitajte što je napisao

Komentara 125

GO
google385
18:28 11.02.2015.

koga briga sto nece doci

OX
oxymoron
18:43 11.02.2015.

Evo sjedim kao oduzet a suza suzu stize. Mozda bi trebalo inauguraciju sada otkazati, jer nista vise nece imati smisla. Da li ce i Pusicka sad morati otkazati?

DU
Deleted user
18:29 11.02.2015.

Ma nema veze,preboljet ćemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije