Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"MATERNICE NA POSUDBU"

Talijanski ministar želi surogat majke strpati u zatvor

Angelino Alfano
Foto: Reuters
06.01.2016.
u 15:44

Usvoji li se zakon o posvajanju, zatražit ću referendum na kojem ćemo ga srušiti, kaže Angelino Alfano

Talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano zatražio je da se surogat majčinstvo tretira kao seksualni prekršaj. Izrekao je to kao dio šire kampanje protiv pokušaja talijanskog premijera Mattea Renzija da homoseksualnim vezama omogući obiteljska prava.

- Želimo da se te "maternice na posudbu" proglase zločinkama. I da se kažnjavaju zatvorskim kaznama. Baš kao išto se kažnjavaju drugi seksualni zločini, rekao je Alfano, a prenosi Guardian.

Ministrov stav dodatno će uzburkati ionako nemirne talijanske političke vode, jer dolazi u vrijeme velikih rasprava treba li ozakoniti homoseksualne veze. Istospolne zajednice i posvajanje djece dva su najveća izazova pred kojima se u posljednje dvije godine našla Renzijeva koalicijska vlada.

Surogat majčinstvo zabranjeno je u Italiji. Alfano sugerira da bi dopuštanje usvajanja u kojem bi netko mogao posvojiti biološko dijete svog partnera potaklo homoseksualne partnere da unajmljuju usluge surogat majki.

Donese li Italija zakon po kojem se dopušta posvajanje, već sljedeći dan pokrenut ćemo skupljanje potpisa za referendum kojim bi srušili takav zakon. A ja ću biti prvi u tom redu, rekao je Alfano dnevniku Avvenire, novinama u vlasništvu talijanske biskupske konferencije.

>> Kolumbija dopustila posvajanje djece istospolnim partnerima

 

Komentara 3

LU
Lujo123
17:09 06.01.2016.

Bravo ministre!!!!

DU
Deleted user
16:23 06.01.2016.

sudeći po naslovu VL bi ih nagradio sa zlatnom kolajnom!

Avatar Ada
Ada
07:11 07.01.2016.

Nadam se da će Talijani ostati katolici i da neće pokleknuti kao Irci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije