Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod obala Libije

Talijani u manje od 24 sata u Mediteranu spasili 1500 imigranata

imigranti
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.04.2015.
u 17:23

Tri broda na kojima su se nalazili imigranti su poslali poziv u pomoć putem satelitskog telefona dok su plovili kod obale Libije.

Brodovi talijanske mornarice i Obalne straže u manje od 24 sata spasili oko 1500 imigranata u pet brodova u južnom Mediteranu, piše Guardian.

Talijanska Obalna straža je danas izvijestila da su sve imigrante jučer spasili članovi posade dva njihova i jednog broda mornarice u pet odvojenih akcija.

Imigranti prebačeni u Italiju

Tri broda na kojima su se nalazili imigranti su poslali poziv u pomoć putem satelitskog telefona dok su plovili kod obale Libije.

Još dva su spasioci uočili dok su išli u spašavanje ova tri. Svi emigranti su prebačeni na talijanske brodove koji su ih prevezli ili na otok Lampedusu ili u druge luke na Siciliji.

>>Imigranti kroz našu zemlju samo prolaze

>>'Pozivamo vlasti da učine Hrvatsku otvorenom za izbjeglice prisjećajući se nedavnog rata'

Komentara 14

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:07 05.04.2015.

zasto? Zasto ih lijepo nisu otfurali nazad u Libiju, i jednostavno ih ostavili na obali?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:25 05.04.2015.

To im je svakodnevni "poklon" od kolega iz NATO pakta i velikog "saveznika" SAD koji su kao sto se lijepo svi sjecamo razbucali Libiju i donjeli im "slobodu". Rezultati su vidljivi.

XA
xaron
21:48 05.04.2015.

Sada treba ovih 1500 azilanata hraniti do kraja zivota. Obezbjediti im stan ( besplatno ) zdravstveno , skolovanje za djecu... Veliki uspjeh italijanske mornarice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije