Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi izabrani predsjednik

Svrgnutog egipatskog predsjednika Mohammeda Mursija sud osudio na smrt!

mursi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
16.05.2015.
u 12:01

Na presudu, prvi slobodno izabrani predsjednik Egipta, ima pravo žalbe.

Egipatski sud osudio je svrgnutog egipatskog predsjednika Mohammeda Mursia na smrt zbog njegove uloge u masovnom bijegu iz zatvora 2011. što je dovelo do ustanka koji je srušio Hosnija Mubaraka.

Na presudu, prvi slobodno izabrani predsjednik Egipta, ima pravo žalbe.

Podsjetimo, prošli mjesec Mursi je osuđen na 20 godina zatvora zbog poticanja na nasilje nad građanima tijekom masovnih prosvjeda u ljeto 2013.

 

>>Kako je Mursi dočekao svrgnuće: Vi se šalite, pa ja sam predsjednik!

Komentara 6

HR
Hrvatskalatinica
12:22 16.05.2015.

za vrijeme kada je vladao mursi zatvoreno je mnogo universiteta,ubijeno je preko tisucu muslimana,poruseno je mnogo dzamija i zabranjeno okupljanje u njima, zapaljeno 2 crkve.....a neredi traju sve do danas , i zato je egipat na demokratski nacin preuzeo vlast i vodi pravednu politiku, ponekad i zapuca ali rijetko

HR
Hrvatskalatinica
12:49 16.05.2015.

naravno svi znamo da je murski kriv ! ali kao Bomba odjekuje u makedoni najnovija vijest : albansi nisu krivi,oni su neduzni u slucaju ( Montra) , to je izjavio lider opozicije i makedonac (zaev)..on je kazao da osudjeni albancii koji su u zatvoru su neduzni a da je za krivicu o ubistvima okrivio makedonsku vlast..naravno ovo ce rastuziti i nasu novinarku (silvanu) ..isto tako ministar srbije (vucic) je nedavno izjavio da masakr nad dijecom srpske nacionalnosti (1988) u kafani (panda) u gradu na kosovu (pec) nisu krivi albanci, ali da on ne moze govoriti o tome sada

VL
????
12:08 16.05.2015.

Nije preneseno do kraja, osuđen je zbog špijunaže i odavanja državne tajne. Čovjek je pehist. Trebao se roditi kao Hrvat i postati hrvatski predsjednik. Tada bi za ovo djelo umjesto smrtne kazne dobio najviše državno odličje z doprinos demokratizaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije