Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
G-20

Summit u Kini: Vladimir Putin i Barack Obama održali sastanak

g-20, putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.09.2016.
u 10:10

Na marginama summita sastali su se i Sergej Lavrov i John Kerry te su razgovarali o Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Barack Obama održali su razgovore na G-20 summitu u Kini, javlja Sputnik.

Obama i Putin na sastanku su dogovorili kako će zajednički nastaviti pregovore vezano uz dogovor o prekidu vatre u Siriji.

AP javlja kako je sastanak trajao 90 minuta, a Putin i Obama razjasnili su preostale nesuglasice u razgovorima, a uglavnom se radi o tome kako će sporazum biti implementiran.

Putin i Obama već su u nedjelju održali kratke razgovore tijekom događaja u kineskom Hangzhou te su se tada dogovorili da će održati odvojeni sastanak u ponedjeljak, tvrdi Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja. 

Barack Obama u nedjelju je kazao kako će SAD i Rusija nastavljati pomagati različite strane u ratom rastrganoj Siriji te da su različito gledali na mirovne procese u zemlji. 

Nakon te njegove izjave, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i John Kerry, tajnik SAD-a, održali su sastanak na marginama summita. Njihov razgovor o pitanju Sirije nije urodio plodom. 

>> Visoka očekivanja summita G20: kineski predsjednik upozorio na loše stanje svjetske ekonomije

Komentara 3

MX
Mister X
11:09 05.09.2016.

Sada smo saznali nešto...Ali i istinu da su razgovarali...I ništa više ne znamo...

Avatar tomislav21
tomislav21
16:40 05.09.2016.

A trained KGB killer against a former pot head? Place your bets please!

LI
lipotan
11:26 05.09.2016.

Putine molim te uzmi ga sa sobom I vodi ga u Rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije