Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvestija o dinastiji Erdoğan:

'Sultanov sin Bilal trguje ISIL-ovom naftom'

erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.11.2015.
u 11:25

Sümeyye, Erdoğanova kći, na udaru kritika nakon što je viđena u tajnoj vojnoj bolnici kako njeguje ranjene borce ISIL-a

Iako je dinastija Erdoğan već dulje vrijeme na udaru oporbe i ljevičarskih medija zbog raskošna života i navodne povezanosti s terorističkom organizacijom ISIL, nakon rušenja ruskog zrakoplova sve je više i na udaru medija.

Utvrda s tisuću soba

Ruski portal lista Izvestija objavio je da je Bilal Erdoğan, sin turskog predsjednika, povezan s teroristima Islamske države te da se bavi trgovinom nafte, koja u Tursku ulazi zahvaljujući njegovim poslovima. Portal navodi da je problem nastao kada su Rusi počeli bombardirati cisterne koje prevoze naftu, koje su u posjedu ISIL-a. Rušenjem ruskog zrakoplova, tvrde, Erdoğan se želio osvetiti zbog ometanja poslova njegova sina.

Isto tako, prema pisanju portala Al-Masdar News, Erdoğanov sin Bilal, koji je već dulje vrijeme pod istragom, čak je potpisao i ugovore o suradnji s nekoliko europskih tvrtki koje prevoze iračku i sirijsku naftu u različite azijske zemlje.

Mediji su objavili i sliku Bilala Erdoğana s Al-Qadijem, za kojeg SAD smatra da je član Al-Qa'ide. Usto, objavili su fotografije na kojima pozira s vođama Islamske države.

Bilal Erdoğan (nitko danas ne zna koliko ima novca na računu od švercanja nafte), međutim, nedodirljiv je jer je njegov otac već nekoliko puta smjenjivao šefove policije i obavještajne službe koje su istraživale njegova sina. S druge strane, njegova kći Sümeyye, koja uživa veliku Erdoğanovu potporu, našla se pod povećalom javnosti nakon što je viđena da je u tajnoj vojnoj bolnici u Sanliurfi, gotovo 150 kilometara istočno od Gaziantepa na sirijskoj granici, njegovala ranjene borce ISIL-a. Nedavno se obitelj Erdoğan preselila u novu luksuznu predsjedničku palaču površine 200 tisuća kvadratnih metara s više od 1000 soba, koja je stajala više od 270 milijuna eura.

Rastrošna Emina

Uživanju u raskoši obitelji novoga sultana Erdoğana, kako ga svjetski mediji vole zvati, nema kraja. Nedavno, za Erdoğanova posjeta Bruxellesu, zbog šopinga njegove žene Emine, koja je poznata kao šopingholičarka te ga prati na gotovo svim putovanjima i kupuje na sve strane, bio je blokiran cijeli kvart, a građanima je u isto vrijeme bio zabranjen ulaz u trgovinu u kojoj je Emina kupovala.

>> Tri scenarija ruskog odgovora: Diplomacija, ograničen udar ili obustava plina

Od petka na kioscima - Upoznajte pozadinu terora: Detalji o usponu najmoćnije terorističke organizacije modernog doba komunikacija

Komentara 60

Avatar d-ano
d-ano
11:39 26.11.2015.

ne samo nafta,,za uzvrat Bilal i njegovi pomocnici kupuju automobile Defedere,,oruzje te potpomaze proizvodnju droge koja zavrsava na podrucijima ISila,,Bilalova sestra je organizator lijecenja za povredjenje zlocince ISIla, da ne govorimo o ilegalnoj prodaji muzejskih ukradenih exponata/iz Sirije/ koji suSirije/ koji su veoma jeftini na EU trzistu,,,ukradene vrijedonosne papire mogu se naci i u Belgiji i Nizozemskoj koji se pokusavaju protrzit kroz razlicite humanitarne organizacije u pozdini su turci i njihove sluge,,

BR
Blade Runner
11:46 26.11.2015.

Nikakva rekla-kazala @alfaman, svi neovisni mediji izvjescuju isto vec neko vrijeme. Pa je tako vec dulje vrijeme poznato da su spomenuti Bilal i jos dvojica bliskih rodjaka suvlasnici su BMZ Group koji prevoze i trguju ukradenom naftom. A Sümeyye radii u bolnici u koju turski vojni kamioni dvakodnevno dovoze ranjene teroriste. Da nisu mucki i iznimno glupo i kratkovidno srusili ruski bombarder, bijesni sto su im razvalili tankove i unistili stotine cisterni i nastavljaju dobar posao, mozda bi ta informacija jos neko vrijeme ostala na nivou slobodnih medija, a sad se ocito lagano prelijeva i u mainstream. Sto me iznimno veseli.

MA
marsovac
11:54 26.11.2015.

opce poznata stvar koja se moze duze vremena procitati u zapadnim medijima,nedavno sam vidio na njemackoj televiziji i reportazu o tome .....samo kada to rusi napisu onda to prenosi VL kao novost..........koja ste vi novinarska bijeda svaka vam cast. Novine su postale organizacija politicko podobnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije