Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazi na slobodu

Strahuju li u Srbiji zbog dolaska Šešelja?

vojislav šešelj
Foto: ICTY
07.11.2014.
u 20:33

Iz Srpske napredne stranke, koja je i nastala "cijepanjem" Šešeljeve SRS prije šest godina, poručuju kako u njegovu dolasku "ne vide ništa loše"

U Srbiji još ne znaju kada će u beogradsku zračnu luku sletjeti zrakoplov iz Haaga s Vojislavom Šešeljem iako su i policija i Šešeljevi radikali spremni doći u zračnu luku u ponoć kada prema redu letova dolazi prvi sljedeći zrakoplov iz Haaga iako nitko ne zna hoće li u njemu biti i optuženik za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini jer Tribunal objavljuje takve podatke tek kada zrakoplov napusti teritorij Nizozemske.

B92 analizirao je strahuje li Srbija od Šešeljeva povratka. Dok Tribunal kaže da ga puštaju na privremenu slobodu iz humanih razloga jer je teško bolestan i dani su mu odbrojeni, srpska vlada i vladajuća koalicija koju predvode "naprednjaci" Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, bivši "šešeljevci" koje Šešelj mrzi najviše na svijetu, drže kako njegova bolest nije jedini razlog pa čak ni presudan.

Iz Srpske napredne stranke, koja je i nastala "cijepanjem" Šešeljeve SRS prije šest godina, poručuju kako u njegovu dolasku "ne vide ništa loše".

– SNS ne brine povratak Vojislava Šešelja u Srbiju, jer je politika koju on zagovara odavno prevladana – rekao je šef "naprednjaka" u Skupštini Srbije Zoran Babić. Ministar Aleksandar Vulin drži kako svaki državljanin u Srbiji ima pravo na zdravstvenu skrb i osobnu sigurnost, ali u puštanju Vojislava Šešelja vidi "pokušaj destabilizacije Vlade Srbije i pokušaj zastrašivanja njenog predsjednika Aleksandra Vučića" te to povezao "prije svega sa stavom da se dobri odnosi Srbije i Rusije ne dopadaju Zapadu".

– Drago mi je da se svaki državljanin pusti i vlada je dala jamstvo bez uvjetovanja, bez pitanja, bez kalkuliranja je li ovo pravi trenutak, ali mene brine politička poruka Haaškog tribunala koji se ponaša kao politički sud – kaže Vulin. I predsjednik Savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da je Tribunal iskoristio zdravstveno stanje Šešelja da bi se "izvukao iz situacije u koju je samo svojom zaslugom i upao". – Ova odluka prije svega motivirana je namjerom Tribunala da iziđe iz situacije u koju je sam upao zbog neprimjereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja - ocjenjuje Ljajić. Zanimljivo je, ali i očekivano, da Vučić i Nikolić dosad nisu izgovorili nijednu riječ u vezi sa Šešeljevim dolaskom iako je on već prvog dana kada je doznao da će biti pušten na privremenu slobodu zaprijetio kako u Srbiju dolazi ne zato da bi se liječio nego da bi se osvetio. Kome? To u Srbiji svi znaju.

>> Šešelj se nagodio s Haaškim tribunalom?

>> Šešelj se vraća u Srbiju: Dolazim se osvetiti

Komentara 62

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:04 07.11.2014.

Neka ga samo premjeste u čeliju sa dr. Dabićem, tamo će ga ovaj izliječiti sopstvenom mokraćom.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
21:18 07.11.2014.

Očekujem susret na visokoj razini Josipović-Šešelj i ljubljenje tri puta. Nakon četničkog vojvode Nikolića, i vojvoda Šešelj zaslužuje malo pažnje.

Avatar Bucka.
Bucka.
21:35 07.11.2014.

hahah...Šešelj je običan bolesnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije