Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Moć pod prstima'

Stiže lak za nokte koji prepoznaje droge za silovanje

Undercover Colors
Foto: Undercover Colors/Facebook
1/5
16.11.2016.
u 11:45

Žene mogu testirati sumnjivo piće tako da u njega stave prst, a prepozna li lak za nokte neku od tri najčešće droge za silovanje, promijenit će boju

Studenti inženjerstva s američkog Sveučilišta North Carolina osmislili su lak za nokte koji detektira drogu u pićima. Tvrtka Undercover Colors najavljuje izlazak ovog, kako ga nazivaju, revolucionarnog proizvoda i to već sljedeće godine.

Žene tijekom uobičajenog izlaska mogu testirati sumnjivo piće tako da u njega stave prst. Postoje li u piću supstance Rohypnola, Xanaxa ili gama-hidroksi butirata (GHB) - najčešćih droga za silovanje, lak za nokte promijenit će boju. 

Seksualno zlostavljena 1 od 6 žena

Na službenoj stranici tvrtke spominju vrlo opravdane razloge svoje odluke. Naime, jedna od šest žena u SAD-u biva seksualno zlostavljena tijekom života. Većina napada, u posljednje vrijeme, događa se na američkim kampusima te studenti žele zauvijek stati na kraj tom problemu.

Prvi koncept proizvoda javio se kao studentski projekt još 2014. otkad ova inovativna četvorka intenzivno testira proizvod, kako navodi RT. U protekle dvije godine tvrtki Undercover Colors javilo se 49 investitora koji su uložili sveukupno 5,5 milijuna dolara.

>> Tražio masažu pa silovao Filipinku te joj ponudio novac da povuče iskaz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije