Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postignut dogovor

Srbija i Kosovo u Bruxellesu potpisali četiri sporazuma

Aleksandar Vučić
Foto: HINA/POOL/Lana Slivar Dominic/PIXSELL
25.08.2015.
u 23:49

Srbija će na Kosovu osnovati Zajednicu srpskih općina

Nakon cjelodnevnih razgovora u Bruxellesu, Srbija i Kosovo potpisali su četiri sporazuma, a visoka predstavnica EU Federica Mogherini kazala je da su potpisani sporazumi značajno dostignuće, piše Radio-televizija Srbije.

– Donijeli smo dobre sporazume koji garantiraju ne samo sigurnost već i opstanak radnih mjesta jer ćemo osnovati Zajednicu srpskih općina, a koja će imati široka ovlaštenja – rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao kako je prvo postignut dogovor o telekomunikacijama, odnosno da će na Kosovu biti priznat srpski Telekom, a da će "Elektrodistribucija Srbije" imati kćer-kompaniju na Kosovu koja će biti opskrbljivač i trgovac električnom energijom.

– Mislim da naš narod ima razlog za zadovoljstvo. Možemo mnogo toga napraviti ako budemo pametni i odgovorni – rekao je Vučić.

Priština i Beograd nisu se dogovorili oko energetike.

– Tek će biti problema. Nismo se dogovorili za operatera distributivnog sistema i stoji u sporazumu da se nismo dogovorili oko te najspornije točke – rekao je srbijanski premijer.

>> Nastavljamo borbu za prava Srba u Hrvatskoj

Komentara 40

M3
Miške 3
06:18 26.08.2015.

Pa urlali su po Beogradu da nikad neće priznati Kosovo, a sad potpisuju državne ugovore. Oni su majstori da svaki svoj poraz slave kao pobjedu.

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
04:33 26.08.2015.

Opstaćete na Kosovo samo ako naučite ta poštujete svoje susjede i Republiku Kosova.

SA
Saskatchewan29
02:22 26.08.2015.

Koga briga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije