Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7,3 stupnjeva po Richteru

Snažan potres zatresao Japan, izdano upozorenje za tsunami

japan potres
Foto: Screenshot USGS
21.11.2016.
u 22:22

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara.

Potres jačine 7,3 stupnjeva po Richteru zatresao je područje istočno od Japana.

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, a izdano je i upozorenje za tsunami.

Tsunami s valovima od tri metra mogao bi pogoditi sjeveroistočnu obalu, rekla je agencija među kojima i Fukushimu gdje je smještena nuklearna elektrana Fukushima Daiichi, mjesto jedne od najgorih svjetskih nuklearnih nesreća, javlja AFP.

Za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili o štetama. 

Nesreću u Fukushimi 11. ožujka 2011. je uzrokovao tsunami kojega je pokrenuo katastrofalan podmorski potres jakosti 9,1 koji je doveo do taljenja nekoliko reaktora i ispuštanja radioaktivnog materijala.

>> Potres jakosti 7,4 pogodio Novi Zealand. Stanovništvo uz obalu upozoravaju da se smjesta evakuiraju

Ključne riječi

Komentara 5

PA
paskovis
22:35 21.11.2016.

kako opet na 10 km dubine? baš nevjerojatno

KU
kupatilo
22:29 21.11.2016.

tosu sve poslijedice testiranja kojekakvih bombi pod vodom.Sve nas bude jednog dana to doslo glave.

DU
Deleted user
23:50 21.11.2016.

Kraj je blizu. Luka 21: 28 - 32 A kad se sve to počne zbivati, uspravite se i podignite glave, jer se približava izbavljenje vaše.” 29 Zatim im je ispričao usporedbu: “Pogledajte smokvu i sva ostala stabla!+ 30 Kad vidite Kad vidite da su već propupala, i sami znate da je blizu ljeto.+ 31 Tako i vi, kad vidite da se sve to događa, znajte da je blizu kraljevstvo Božje!+ 32 Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi. Luka 21: 10 i 11 Zatim im je rekao: “Narod će ustati na narod+ i kraljevstvo na kraljevstvo.+ 11 I bit će jakih potresa i po raznim mjestima bit će pošasti i gladi.+ Bit će strahota i velikih znakova s neba.+

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije