Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potres u kini

'Cijela se zgrada počela tresti, a čuo se i zaglušujući zvuk pucanja'

Potres u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.10.2014.
u 08:44

Podrhtavanje se osjetilo u Kunmingu i drugim važnim gradovima u pokrajini Yunnan

Snažan potres magnitude 6,6  stupnjeva po Richteru pogodio je pokrajinu Yunnan na jugozapadu Kine, javljaju strani mediji.

Epicentar potresa bio je 18 kilometara od grada Weiyuana na dubini od 10,1 kilometara.

Podrhtavanje se osjetilo u Kunmingu i drugim važnim gradovima u pokrajini, javlja Reuters.

Najmanje jedna osoba poginula je, a više od 300 ih je ozlijeđeno.

Uništene su zgrade, a tisuće ljudi izašlo je iz svojih domova. Potres jačine 6 po Richteru zatresao je tlo grada  Weiyuan u provinciji Yunnan u 21.45 po lokalnom vremenu.  - Cijela se zgrada počela tresti, a čuo se i zaglušujući zvuk pucanja. Tanjuri su počeli padati u kuhinji, ispirao je Li Anqin za kinesku novinsku agenciju Xinhua.

Premijer Li Keqiang naredio je svim raspoloživim snagama da se pobrinu za izlačenje ozlijeđenih te da se pogođeno područje opskrbi prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

Inače, tu regiju često pogađaju potresi. U kolovozu je istu pokrajinu pogodio potres magnitude 6,3 stupnjeva. Tada je poginulo 600 ljudi.

>> Potres zatresao Zrinsku goru. Osjetio se i u Zagrebu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije