Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti izumiranje

Smrtna opasnost za europske strvinare

Supovi
Foto: Deutche Welle
1/3
05.08.2014.
u 10:41

Jedan novi lijek za goveda supove bi mogao u potpunosti iskorijeniti

U Španjolskoj živi najveća populacija supova u Europi.

Ali njihov broj se sve više smanjuje. Ova životinjska vrsta, od koje mali broj postoji i u Hrvatskoj, u Španjolskoj je već dugo na lošem glasu. Ljudi ih protuzakonito truju tvrdeći kako napadaju žive životinje, primjerice telad.

Ali sada im prijeti nova opasnost. Jedan novi lijek za goveda supove bi mogao u potpunosti iskorijeniti. Europska unija španjolskim je i talijanskim stočarima odobrila korištenje lijeka diklofenaka koji je smrtna prijetnja tamošnjim supovima.

>>Bananama zbog opasnih gljivica prijeti izumiranje

Ključne riječi

Komentara 2

BA
bajo2
11:14 05.08.2014.

neka ih prebace kod nas ovdje su se svi strvinari brzo aklimatizovali i uspjeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije