Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekretnina u Hrvatskoj

Slovenski ministar Erjavec u polemici s oporbom oko vikendice u Umagu

Karl Erjavec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
08.01.2016.
u 18:33

Erjavec je naveo da je vikendicu u Umagu kupio 2002. godine, kad nije bio ministar obrane koji je sudski oslobođen krivnje za aferu Patria, te da je nekretninu u susjednoj državi kupio svojim i supruginim novcem koji su sami zaradili.

Polemika se u Sloveniji razvila između ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i jednog od čelnika oporbe koji je u svom profilu na Faceboku naveo da bi Erjavec mogao postati predmetom ucjene hrvatskih obavještajnih službi jer u Hrvatskoj ima vikendicu.

Nakon što je parlamentarni zastupnik Matej Tonin preko Facebooka upitao ministra Erjavca ucjenjuju li ga hrvatske obavještajne službe i je li do vikendice u Umagu došao u vrijeme afere Patria, pa je možda stečena iz nekih drugih, a ne osobnih sredstava šef slovenske diplomacije jučer mu je žestoko odgovorio.

"Pozivam ga da svoje tvrdnje dokaže, u suprotnom ću ga smatrati lažljivcem, a kao deklarirani vjernik morao bi govoriti samo istinu", kazao je Erjavec.

Erjavec je naveo da je vikendicu u Umagu kupio 2002. godine, kad nije bio ministar obrane koji je sudski oslobođen krivnje za aferu Patria, te da je nekretninu u susjednoj državi kupio svojim i supruginim novcem koji su sami zaradili.

Polemika time nije zaključena jer je svoje sumnje da bi Erjavec mogao postati meta ucjene tajnih službi Tonin ponovio i danas, rekavši da Erjavec pokušava preusmjeriti pozornost na nebitne stvari, a ne odgovara na njegova pitanja.

"Postavio sam mu vrlo jednostavno pitanje, je li do obnove njegove vikendice i procesa nabave oklopnih vozila Patria došlo u isto vrijeme i to zahtijeva vrlo jasan odgovor. Ako je odgovor ne, onda i moje sumnje da bi ga mogle ucjenjivati hrvatske službe otpadaju", kazao je Tonin, te pozvao Erjavca da javno predloži dokumente i račune o kupnji i obnovi svog objekta.

"Vjerujem da će svaka obavještajna služba iskoristiti neki podatak koji joj može dobro poslužiti, osobito to može biti opasno za političara iz druge države koji može postati predmetom pritisaka i iznude", kazao je Tonin, zanijekavši da je informaciju o svojim sumnjama dobio s hrvatske strane.

"Mislim da Erjavčeve riječi da sam lažljivac više govore o njemu samome  nego o meni", dodao je Tonin.

On je parlamentarni zastupnik demokršćanske Nove Slovenije (NSI) koja je zajedno s Janšinom Slovenskom demokratskom strankom (SDS) jučer u parlament uložila interpelaciju protiv ministra Erjavca, tražeći da mu se izglasuje nepovjerenje, zbog navodnih pogrešaka i nepromišljenih izjava, te zbog navodnog klijentelizma u njegovu ministarstvu. 

>> Slovenci pozivaju novu vladu da nastavi arbitražu, HDZ odbija 

>> Slovenska oporba zahtijeva ostavku Erjavca

Komentara 2

Avatar emilsalis
emilsalis
19:07 08.01.2016.

znaci i Slovanacki kao ovi nasi.... voditelj: Gospodine ministre, vi ste došli s juga, kako se tamo komentariše novonastala situacija? ministar: Ja sam doš'o s Ladu , ne s Juga voditelj: Recite nam kako se osećate povodom novonastale situacije? ministar:ministar: Pa pravo da nam kažem, osećam se malo na put (dok zabija nos pod pazuh), al' inače je dobro....

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
18:58 08.01.2016.

Mene ne čudi da ovi sposobni europski Slovenci kupuju jeftine vikendice kod nas na jadranskom balkanu i ovaj Karl je samo jedan od mnogih koji se kod nas na odmoru osječaju kao svoji na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije