Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet J. Koreji

Sjeverna Koreja 'dočekala' Papu ispaljivanjem pet raketa

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
14.08.2014.
u 08:50

Papu je u zračnoj luci dočekala južnokorejska predsjednica Park Geun-hye.

Papa Franjo stigao je u Južnu Koreju. To je prvi posjet nekoj azijskoj državi od kada je papa Argentinac preuzeo vođenje Katoličke crkve u ožujku 2013. godine, piše BBC.

Tijekom ovoj posjeta Papa će beatificirati 124 korejskih mučenika koji su umrli zbog vjere te će prisustvovati susretu mladih. Južnokorejska Crkva je jedna od najbrže rastućih u svijetu, sa 5,4 milijuna vjernika što čini 10,4 posto populacije te države.

Kao "doček" Papi, komunistički sjevernokorejski režim je ispalio rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale. Dok je Papin zrakoplov ulazio u zračni prostor Južne Koreje, Sjeverna Koreja je u četvrtak ujutro ispalila tri rakete, a potom još dvije popodne. Papu je nakon slijetanja u zračnoj luci u Seulu dočekala južnokorejska predsjednica Park Geun-hye.

>>Lombardi otkrio detalje Papinog putovanja u Južnu Koreju

>>Patrijarh Irinej prihvatio poziv Vatikana za posjet papi Franji

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 11

PL
@ploto@
08:54 14.08.2014.

Mladi vođe izuzetno cijeni papu,pa je tim činom vatrometa u ime sjevernokorejskog naroda pozdravio papu.

ZA
zahira45
09:01 14.08.2014.

Koja zemlja ta Sjeverna, koji narod...katastrofa.

PA
parasa
10:06 14.08.2014.

Pa šta je ovome autoru članka??? dali šta popio ili ga je ugrizao neki divlji majmun?? U naslovi piše da je Papa došao u Sjevernu Koreju a dalje ispod slike da je stigao u Južnu Koreju, odnosno da ga je dočekala predsjednica Južne Koreje?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije