Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političko rješenje

Sirijski režim prihvatio rusko-američki sporazum o primirju

Sirija
Reuters/PIXSELL
11.09.2016.
u 00:15

Sirijska vlada je odobrila rusko-američki sporazum kojem je jedan od ciljeva postizanje političkog rješenja krize u Siriji...

Sirijska vlada je odobrila rusko-američki sporazum o primirju koji bi trebao stupiti na snagu u ponedjeljak između režima i pobunjenika, izvijestila je službena agencija Sana pozivajući se na informirane izvore.

"Sirijska vlada je odobrila rusko-američki sporazum kojem je jedan od ciljeva postizanje političkog rješenja krize u Siriji", navela je agencija.

Ona je precizirala da će se iz humanitarnih razloga prekinuti neprijateljstva u Alepu. Sporazum se odnosi na prekid neprijateljstava na svim bojišnicama između režima i pobunjenika, a posebice u drugom po veličini gradu zemlje.

Sporazum među ostalim predviđa demilitarizaciju ceste sjeverno od Alepa kojom su se opskrbljivali pobunjenici prije nego ju je zauzeo režim 17. srpnja. Prema sporazumu tom cestom će se upućivati humanitarna pomoć Alepu.

Washington bi trebao uvjeriti pobunjenike da se distanciraju od džihadističkih skupina u pokrajini Alepa i Idliba, posebice od Fronte Farehal-Cham, bivše Fronte al-Nosra, koju i Moskva i Washington smatraju terorističkom skupinom.

Ključne riječi

Komentara 9

CR
CrniP
11:53 11.09.2016.

Rezim... i umjerena prozapadna oporba koja uz slavljenje Alaha obezglavljuje klince. I ja to placam od hine?

TE
TechnoCroat
00:37 11.09.2016.

Super vijest. Ako potraje, svi migranti koji su se lazno predstavili kao sirijci bit ce lijepo vraceni u svoju "domovinu".

Avatar superhik74
superhik74
18:55 12.09.2016.

Sirijska drzava i vlada "prihvatile" tzv. sporazum o primirju koje su dogovorili stranci koji vode proxy rat na teritoriju drzave Sirije. Kojeg li jada. Stranci se igraju rata na teritoriju Sirije s zivotima miljuna Sirijaca I sa sudbinom te drzave. Sada ce opet navaliti tako kreirane izbjeglice koje ce opet primate netko treci. To je svijet XXI stoljeca. Jad i zalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije