Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Putin:

SAD trenira sirijske pobunjenike, a oni sa američkim oružjem prelaze Islamskoj državi

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
27.09.2015.
u 15:57

- Ispostavilo se da je samo njih 60 primjereno obučeno i svega četiri ili pet zapravo nosi oružje - kazao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je potpora SAD-a borcima protiv režima Bashara al-Assada nelegalna i neučinkovita te da borci koje obučava SAD napuštaju svoje postrojbe i priključuju se takozvanoj Islamskoj državi, a sa sobom odnose odnose i oružje koje su im dali Amerikanci, piše Reuters.

U intervju američkim televizijskim kućama uoči sastanka s američkim predsjednikom Barackom Obamom, Putin je kazao da Assad zaslužuje podršku međunarodne zajednice u borbi protiv terorističkih organizacija.

"Samo njih 60 primjereno je obučeno"

Putin i Obama razgovarat će u ponedjeljak, nakon što se ruski predsjednik obrati Ujedinjenim narodima. - Prema mom mišljenju, osiguravanje vojne podrške nelegalnim strukturama suprotno je principima modernog međunarodnog prava i Povelji Ujedinjenih naroda - kazao je Putin. Ruski predsjednik smatra da režim u Damasku mora biti uključen u napore međunarodne zajednice u borbi protiv ISIL-a, čemu se SAD protivi.

Kritizira i američki plan obuke oko 5400 sirijskih pobunjenika za borbu protiv terorista.

- Ispostavilo se da je samo njih 60 primjereno obučeno i svega četiri ili pet zapravo nosi oružje. Ostali su dezertirali sa američkim oružjem i pridružili se ISIL-u - kazao je ruski predsjednik.   

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>SAD i Rusija prekrojit će granice Sirije i Iraka?

>>Sirijska vojska i Hezbollah od ISIL-a preuzimaju Palmiru Kurdi

>>Merkel pristaje na razgovor s Assadom – znači 
li to kraj kalifata?

Komentara 93

RA
ranko75
11:01 28.09.2015.

Putin je pametan.Samo tehnicka pomoc, obuka i davanje (prodavanje) oruzja. Nazemnu operaciju ima da vode Sirijci,Iran a ne da vraca mrtvacke sanduke u Moskvu. Sirijci brane svoju zemlju i moraju oni da se uhvate u kostac, a rusi sa vazduha samo bombardovanje.U nazemnim operacijama rusi samo savjetnici.

Avatar antonija17
antonija17
15:24 28.09.2015.

Ako ih rusi nece moc dobit na ratistu tad ce ih sigurno potopit bojnim otrovima, nesto kao stakore. I tu bi mogao bit prici kraj ISILA.

PL
@ploto@
16:29 27.09.2015.

U što će Obama sa Putinom,kad mu je inferioran u svakom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije