Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBARDIRANA BOLNICA

Rusi poručili Amerikancima: 'Ne uplićite se u Siriju, to bi dovelo do zastrašujućih tektonskih pomaka'

alep, bolnica, sirija, napad, bombardiranje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.10.2016.
u 10:19

Napadi na Alepp pogoršali su se od kada je došlo do prestanka prekida vatre.

U nepopustljivim udarima ruskih i sirijskih snaga na istočni Alep teško su oštetili jednu od tri preostale gradske bolnice.

Rusi su napali najmanje pet područja na dijelovima Alepa koji je pod kontrolom oporbe. Vjeruje se kako su za napad na bolnicu odgovorni helikopteri sirijskog režima.

Ranije ovog tjedna zrakoplovi su bombardirali druge dvije bolnice i jedni preostali centar za porode. To je izazvalo gorke reakcije američkih diplomata, a Washington je 'razmatrao mogućnosti' o tome kako ublažiti i spriječiti pogoršanje humanitarne krize.

Napadi na Alep pogoršali su se od kada je došlo do prestanka prekida vatre nakon što su, kako Guardian piše, ruske i sirijske snage napale i uništile konvoj kojem je dopušteno da prijeđe do oporbenog dijela zemlje. SAD i Europa ponašanje Rusije opisali su kao nepodnošljivo te su je optužili da krši međunarodna prava. 

New York Times objavio je snimku razgovora Johna Kerryja sa grupom sirijskih aktivista u New Yorku u kojoj je američki državni tajnik kazao kako SAD nemaju pravno opravdanje za napad na režim Bašara al-Assada dok je Rusija pozvana da se pridruži sukobu u ime sirijskog lidera.

Posljednja eskalacija dolazi na prvu godišnjicu ruske intervencije koja je bila usredotočena na sjeverozapad Sirije, no proširila se na bojišta u cijeloj zemlji. 

Moskva je upozorila da bi pokušaji SAD-a da zaustave napade doveli do "zastrašujućih tektonskih pomaka na Bliskom istoku".

>> Alep pod žestokim ruskim udarima iz zraka, u gradu se vode borbe

>> Rusi ubili 5500 pobunjenika i islamista te 3800 civila u 365 dana rata

Komentara 35

Avatar Proleter
Proleter
10:43 02.10.2016.

Nisam čuo da se toliko cvililo nad sudbinom bolnica u Dresdenu, Staljingradu, Hirošimi, Palestini...

JA
Jakov555
10:49 02.10.2016.

koja plitka propaganda. na slikama unutrašnjosti bolnice nema traga ni jednom geleru niti šteti od bombardiranja. vidi se jedino da je bolnica odavno napuštena. ali važno je što Guardijan piše.

DU
Deleted user
11:01 02.10.2016.

Došla vremena da propagandna nameće da ljudi podržavaju teroriste tj koljace ,masovne ubojice i njihove sponzore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije