Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi korak

Rusija napokon priznala kosovske putovnice

kosovo
03.08.2015.
u 07:15

Srbijanski ministar Dačić naglašava kako je to posljedica prijama Kosova u Međunarodnu olimpijsku organizaciju

Rusi priznaju kosovske putovnice, objavili su iz ruskog veleposlanstva u Beogradu, ali tek nakon što je tu vijest prvi otkrio zamjenik ministra vanjskih poslova Kosova Petrit Selimi. Ministar je na Twitteru napisao: "Poslije 15 godina Rusija je priznala putovnice Kosova kao valjani dokument. Spasiba Rosija".

Ulaz s kosovskim putovnicama na teritorij Ruske Federacije bit će moguć samo u posebnim slučajevima i zbog sudjelovanja na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) ili Međunarodne sportske federacije, objavilo je rusko veleposlanstvo u Srbiji. Ulaz se dopušta sportašima u situacijama kad je Rusija organizator sportskog događaja. Ulazni žig bit će na posebnom formularu, a ne u putovnici.

– Zasad se u ostalim slučajevima dosadašnja procedura ulaska osoba s putovnicama Kosova u Rusiju ne mijenja – dodano je.

Nakon prvotnog šoka u Srbiji, tamošnji političari brane Rusiju. Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, pravda ovaj ruski potez rekavši kako je to "posljedica prijama Kosova u MOO" koji svi moraju poštovati, pa tako i Rusija.

Komentara 24

ML
Mlinaric
12:55 03.08.2015.

jos malo pa ce im i oruzje prodavati

AN
antijugoslavencina
12:10 03.08.2015.

Nebeski narod po ko zna koji put na koljenima! Smestio im ga je i Veliki brat!

BC
bura.curba
12:46 03.08.2015.

jos malo pa ce otvoriti i predstavnisto, i poslati veleposlanistvo na kosovu, bilo je i vrijeme za priznavanje putovnica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije