Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
@_UmmWaqqas

Otkriveno tko je žena koja je na Twitteru poticala ljude da se pridruže ISIS-u

žene
Foto: ilustracija
01.05.2015.
u 17:43

@_UmmWaqqas je svojih 8000 followera na Twitteru uvjeravala da im je dužnost pridružiti se kalifatu

Razotkriven je identitet visoke dužnosnice terorističke organizacije ISIS koja je na Twitteru bila aktivna pod nazivom @_UmmWaqqas. Channel 4 piše da je taj profil postavila i vodila Rawdah Abdisalaam, mlada žena u dvadesetima za koju se vjeruje da je iz Seattlea. Iz tog američkog grada nedavno je pristupljeno njezinom profilu na Twitteru, koji je u međuvremenu suspendiran.

- Ne znam što bih rekla - komentirala je jedna od njezinih prijateljica iz škole, koja je željela ostati anonimna.

- Rawdah o kojoj govorite mi je prijateljica iz djetinjstva - dodala je.

Channel 4 piše kako je @_UmmWaqqas svojih 8000 followera na Twitteru uvjeravala da im je dužnost pridružiti se kalifatu. Bila je kontakt britanskim i američkim istomišljenicima koji su odlazili u borbu, a bila je bliska i s borcima i džihadističkim udovicama u Siriji.

Channel 4 do njezinog je identiteta došao prateći njezin profil na Twitteru i uspoređujući fotografije koje je objavljivala na toj društvenoj mreži s popularnim lokacijama u Seattleu, a naposljetku su došli i do njezina profila na Facebooku s njezinim pravim imenom. Iako nije sigurno da je bila jedini voditelj profila na Twitteru tijekom tri godine njegova postojanja, vjeruje se da je imala značajnu ulogu u uvjeravanju mladih žena da se pridruže ISIS-u.

>> Radio Iran: Umro je vođa ISIL-a

>> Terorizam u BiH i hrvatski problem – ekstremistima najprivlačnija sela uz granicu

Komentara 10

DU
Deleted user
18:43 01.05.2015.

Par godina sam proveo radeci u zemljama Sjeverne Afrike i mogu vam reci da su zene tamo gore od muskih. Zatrovane su radikalnim islamskim ucenjem i iako prakticki zive bez ikakvih prava koje uziva muski dio populacije to im uopce nije vazno. Smuci mi se kad se sjetim svih onih dana kad sam proveo tamo. Vjerujte mi da nema te sile i tih novaca zbog kojih bi se vratio. Ne zelim da me se shvati kao nekoga tko ne voli pripadnike muslimanske vjere, dapace imam nekoliko prijatelja koji su muslimani, ali svejedno smatram da HR treba zaustavit gradnje dzamija koje se vecinom financiraju prljavim novcem koji dolazi iz Saudijske Arabije. Moramo se snazno suprostavit bilo kakavom mogucem dotoku izbjeglica iz Libije i ostalih muslimanskih zemalja.

MN
matija njavro
19:48 01.05.2015.

Mala sad ćeš fino bit supruga nekoj maloj u pržunu.....tako i triba....

Avatar Linux
Linux
20:57 01.05.2015.

ja bih se ipak priupitao, tko se krije iza necijeg profila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije