Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šire se sumnje

Rade li Anonymousi cyber napadima na ISIL više štete nego koristi?

Anonymous
Foto: Youtube Screenshot
1/2
19.11.2015.
u 09:31

Stručnjak za sigurnost Ken Westin kazao je kako potezi Anonymousa mogu imati suprotan učinak koji će natjerati tzv. Islamsku državu da pojača svoje sigurnosne mjere

Međunarodni hakerski kolektiv Anonymous objavio je rat takozvanoj Islamskoj državi koja je preuzela odgovornost za terorističke napade u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a oko 350 ih je ranjeno. Dosad su objavili tisuće profila na Twitteru, a koji su povezani s tzv. Islamskom državom. No, nisu svi oduševljeni zbog toga. Naime, postoje sumnje kako ovakve radnje hakera nanose više štete nego koristi, piše Business Insider.

Iako je više od 5.000 profila obrisano s Twittera, neki tvrde kako su i nedužni ljudi optuženi da su povezani s ISIL-om.

– Kada se radi o terorističkim napadima, najveći strah je da možete srušiti forume, što će nekoga stajati života. Anonymousi imaju naviku "pucati" u svim smjerovima, a pitanja postavljaju tek poslije – rekao je tzv. DigitaShadow, vođa hakerske organizacije GhostSecGroup.

Stručnjak za sigurnost Ken Westin kazao je pak kako potezi Anonymousa mogu imati suprotan učinak jer bi mogli natjerati tzv. Islamsku državu da pojača svoje sigurnosne mjere.

– To može natjerati ISIL da budu malo sigurnosnije pametni. To znači da mogu povećati svoje sposobnosti kada je u pitanju šifrirana komunikacija i osiguravanje njihovih stranica. Zbog toga može doći do negativnog učinka Anonymousevih poteza – rekao je.

>> Anonymousi počeli cyber-rat s Islamskom državom. Objavili korisnike Twittera povezane s ISIL-om

Komentara 6

DU
Deleted user
10:56 19.11.2015.

Ma nije nego se boje da se ne otkrije tko stoji iza ISIL-a.

VI
virkom
09:50 19.11.2015.

Pa Anonymusima to i je hobi, provaljivati i najžešće šifre! Sada se tzv. stručnjaci (sve odreda Amerikanci) boje da njihova imena ne isplivaju negdje na površinu. Ovi divljaci znaju istekao da ih stalno prisluškuje i prati. Nisu bezveze kod pripremee za teror u Parizu koristili Playstation 4.

FO
ForeignLegion1987
12:23 19.11.2015.

ispravka,,novinara koji je napisao ovaj clanak,,jer ima netocnih informacija ( prvo ) GhostSecGroup ...nije,,,,vođa hakerske ( kako ,,,doticni ,,novinar kaze,,),,organizacije,,,Anonymous,,,nije nikakva ,,,,,organizacija,,,vec,,,legija....i nije tocno,,,da prvo puca onda prica,,,prije svake akcije je defitivno sve isplanirano...i niakako nemoze,,,vise nastetiti nego pomoci,,,vec dotalnolno presjeci komunikacije ,,,tako da manje vise vec sada je taj ozloglaseni i bolesni isil..na koljenima,,,a svakodnevno se ruse,,,tako da analiticari ,,,koji izjavljuju ili analiziraju situaciju na terenu ,,,ili je nevide,,,ili je nece vidjeti...to isto prenose medijima,,,a mediji,,,( novinari,,,iznose netocne podatke,,,tako da kako sam rekao vođa Anonymousa,,,je ,,,nepoznat za javnost,,,jer kako iznose mediji i analiticari,,,nema potrebe ,,,da se zovu Anonymousi...ako svaki novinarcic zna njegov identitet,,,i jos nesto da napomenem,,,ne postoji vođa Anonymousa,,,,jedan za sve a svi za jednog,,,rade u timu,,,ako novinar zna sta je timski rad,,,zvati Anonymouse,,,organizacija,,,nema veze sa vezom...toliko o Anonymousima...i poruka novinarima da ne objavljivaju informacije,,,ako u njih nisu sigurni,,,posebno ne od nekih analiticara,,jer analiticari raspolazu netocnim informacijama, Pozdrav Svima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije