Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Vatikanu

Putin stigao Papi sa 70 minuta zakašnjenja

Putin i papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.06.2015.
u 21:20

Putin je u Rim stigao ruskim predsjedničkim zrakoplovom iz Milana, gdje je obišao svjetsku izložbu Expo 2015. i razgovarao s talijanskim premijerom Matteom Renzijem.

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u Vatikan na razgovor s papom Franjom sa 70 minuta zakašnjenja.

Putin je u Rim stigao ruskim predsjedničkim zrakoplovom iz Milana, gdje je obišao svjetsku izložbu Expo 2015. i razgovarao s talijanskim premijerom Matteom Renzijem. To nije prvi put da Putin kasni Franji na razgovor. Krajem 2013., kasnio je 50 minuta. Danas je razgovor trebao započeti u 17 sati, a Putinov zrakoplov Iljušin 96 sletio je u rimsku zračnu luku u Fiumicinu u 17.25 sati.

Razgovor Pape i Putina trajao je 50 minuta, uz dvojicu prevoditelja. Papa je pred papinskom bibliotekom dočekao ruskog predsjednika s pozdravom "dobrodošli", ali izrečenom na njemačkom jeziku (willkommen). Putin je odgovorio kako mu je velika čast što opet susreće Papu, koji je na tome zahvalio, uvijek na njemačkom jeziku. Putin zna njemački jer je bio u Njemačkoj kao sovjetski diplomat. Putin je darovao Franji sliku koja je kukičana sa zlatnom niti i objasnio je da je na slici crkva svetog Spasitelja koja je bila uništena za vrijeme Sovjetskog Saveza, a sada je obnovljena.

Papa je Putinu darovao medaljon s likom anđela Mira, koji pobjeđuje sve ratove i govori o solidarnosti među narodima, objasnio je Franjo te darovao i svoju pobudnicu Evangelii gaudium. Papa Franjo kazao je Putinu da je potrebno zauzeti se s iskrenim i velikim naporom za ostvarenje mira te naglasio važnost obnove dijaloga i da se sve strane zauzmu u primjeni sporazuma iz Minska.

Kako je novinarima kazao šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi, istaknuto je zauzimanje za prevladavanje humanitarne situacije jamčeći i humanitarnom osoblju pristup osobama kojima je potrebna pomoć. Sve strane trebaju pridonijeti progresivnom popuštanju u regiji, kazao je Papa.

>> Papa Franjo: Sarajevo je na dobrom putu prema miru

>> Papa Franjo: Ne može se reći 'danas će mi u 4 sata Gospa poslati pismo'

Komentara 42

TH
thekurcula
23:24 10.06.2015.

"Putin je u Rim stigao s ruskim predsjedničkim zrakoplovom iz Milana gdje je ..." Znači, Putin je uzeo predsednički zrakoplov pod ruku i s njim došao papi? Jel to vaša novinarska pismenost!?? Sramota je, verujte mi. Pa vi živite odd pisanja i ne smete biti toliko nepismeni.

OO
oooooooooo
03:37 11.06.2015.

svejedno mu je papa dao andjela mira sto je u zadnje vrijeme vrijednije od nobelove za mir a i nedobiva ga svako kao npr.nobela

DU
Deleted user
22:35 10.06.2015.

Pa ni je Putin pilot,on je gospodar svjeta,i radi ono sto zeli i sto hoce,a papa je doma i ima vremena za cekanje……...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije