Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštitit će ruske interese

Putin optužuje: Internet je projekt CIA-e!

vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
25.04.2014.
u 11:46

Govoreći na medijskom forumu u St. Petersburgu Putin je istaknuo kako je internet produkt CIA-e i kao takav još uvijek se razvija

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže kako je internet projekt CIA-e i obećao je da će zaštiti ruske interese na internetu. Ovog je tjedna ruski parlament donio zakon kojim blogovi svoje servere moraju držati u Rusiji, a sve podatke o svojim korisnicima čuvati barem pola godine.

Sve to cilj je ruske vlade da poveća utjecaj nad internetom u Rusiji, a nad vodećim blogom VKontakte već sada preuzeo je kontrolu bliski Putinov prijatelj.

Govoreći na medijskom forumu u St. Petersburgu Putin je istaknuo kako je internet produkt CIA-e i kao takav još uvijek se razvija.

Kako bi se oduprli tom utjecaju, prema Putinu, Rusija se mora boriti za svoje interese na internetu, javlja Guardian.

>>Obama građanima: Da, špijuniramo vas, ali za vaše dobro

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ključne riječi

Komentara 16

SK
Skymaster
15:19 25.04.2014.

Ako je internet izum CIA-e onda je to najbolje što je CIA napravila.

SE
selbivoje
12:49 25.04.2014.

tu se slazem sa putinom, ali se ne slazem da on ukrajinu ovako destabilizira kako to vec radi...a sto se tice interneta tu ga podrzavam, no nisu samo amerikanci tu spijunazom putem interneta,ima i rusija svoju internetsku mafiju,spijunaze i ostalog

ZA
zagabria1
14:46 25.04.2014.

Približava se Brežnjevu, samo da ne nastavi dalje prema Staljinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije