Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo na Havajima

Punih 12 dana plutao je na površini. Pronašli ga gladnog i dehidriranog

Ron Ingraham,plutao
Foto: ABC News screenshot
11.12.2014.
u 18:38

Kada je 67-godišnji ribar ugledao spasioce, uzviknuo je: ''Gospodo, kako ste?'' Poslije je priznao da je jedva preživio

Američka obalna straža spasila je u utorak 67-godišnjeg ribara Rona Ingrahama koji je punih 12 dana proveo plutajući na moru. Ingraham je nestao nakon što je veliki val udario u njegovu brodicu.

Bilo je to 27.11.,a ribar je uspio poslati dva poziva upomoć prije negoli mu je voda onesposobila radio, piše ABC News. Pronađen je ''slab, gladan i dehidriran'' oko 100 kilometara od otoka Honolulua, a preživio je jer je uspio uloviti ribu. Nakon što je početkom mjeseca potraga za njim okončana, 67-godišnjak je uspio ''popraviti'' radio pomoću vješalice koja se nalazila na brodici te uputiti posljednji poziv obalnoj straži.

Kada je ugledao spasioce, uzviknuo je: – Gospodo, kako ste?' – Poslije je priznao da je jedva preživio.

– Mislio sam da ću umrijeti. To je mentalna disciplina, a ovi dečki su pravi heroji – kazao je Inghram kojeg je nesreća ponovno zbližila sa sinom kojeg nije vidio od 1990. godine. Zakary Ingraham koji sada živi u Missouriju s obitelji presretan je što mu je otac preživio havariju i nada se da će uskoro skupiti novac i otići ga posjetiti.

– Nisam osjetio da je kraj i da je otišao – povjerio je medijima Zakary.

>>Preživio tri nesreće jednu za drugom – pogledajte što mu se sve dogodilo

>>Drveni brodić s raspadnutim tijelima plutao kraj Japana
 


More ABC US news | ABC World News

Komentara 2

NE
Neutralac
22:27 11.12.2014.

Pa karta iz Missourija do Havaja je nekih preko 1000 dolara sad u ovo vrijeme blagdana.... a to nije bas malo za sirotinju sto je vjerojatno i njegov sin

Avatar Pinokio
Pinokio
18:52 11.12.2014.

Sin se nada da ce skupiti novac da bi mogao posjetiti oca. Gdje je nestao americki san?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije