Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blizu slavjanska

Proruski separatisti srušili helikopter ukrajinske vojske

helikopter
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.05.2014.
u 12:00

U posljednjih nekoliko tjedana Slavjansku na istoku Ukrajine vode se žestoke borbe između proruskih separatista i snaga ukrajinske vlade.

Proruski separatisti srušili su ukrajinski vojni helikopter blizu Slavjanska, prenosi BBC.

Helikopter su navodno pogodili nakon što je iskrcao vojnike u vojnu bazu.

U posljednjih nekoliko tjedana Slavjansku na istoku Ukrajine vode se žestoke borbe između proruskih separatista i snaga ukrajinske vlade.

Podsjetimo, Petro Porošenko, novoizabrani ukrajinski predsjednik u razgovoru za Bild obećao je da će slomiti pobunu proruskih separatista na istoku Ukrajine.

Prekinut ćemo tu strahovladu. Protiv naše zemlje vodi se pravi rat  izjavio je Porošenko.

>> Porošenko: Prekinut ćemo tu strahovladu. Protiv naše zemlje vodi se pravi rat

Komentara 32

Avatar vasilije
vasilije
12:36 29.05.2014.

HOHOHOHO . super sada će Ukrajna da se grejati na čokolade. Evropska unija upozorila je Bugarsku da može da snosi teške posledice zbog izgradnje gasovoda Južni tok. Naime, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u utorak je stavio je doavio je do znanja bugarskom premijeru Plamenu Orešarskom, s kojim je razgovarao u Briselu, da se ozbiljno krše pravila time što njegova zemlja nastavlja sa energetskim projektom na svojoj teritoriji uz saradnju sa zvaničnikom ruske kompanije - Sve članice Unije treba da budu jedinstvene oko energetske bezbednosti - rekao je Barozo i istakao da na samitu u Briselu niko od lidera to nije osporio. Da nije tužno bilo bi smešno. Sofija nesme da si obezbedi gas jer to ugrožava energetske bezbednost EU ???? . . . . Ipak je suština odnos zapad Rusija.Bugari će ako u tom sukobu pobedi Rusija opet pisati i moliti Ruse da ih prime u svoje okrilje. Zapad opet ima nameru okupaciju Rusije i njenih rudnih resursa,jer su već sami izjavili da nije u reda da Rusija posjeduje trećinu!. . . Kada mi obični grešnici već prepoznajemo politiku eu i nato-a,šta mislite šta znaju Rusi!

Avatar filipides
filipides
12:14 29.05.2014.

Oko 300 ukrajinskih plaćenika koji su se borili protiv režima u Siriji vratili su se u martu i aprilu u zemlju i sada učestvuju u operacijama na strani ukrajinskih vladinih snaga na jugoistoku Ukrajine, rekli su izvori u ruskom generalštabu agenciji Itar-Tass. Prema tvrdnjama tog neimenovanog zvaničnika, ukrajinski plaćenici su se, po povratku iz Sirije, priključili "bataljonu radikala iz Desnog sektora" u operaciji vladinih snaga Ukrajine protiv stanovništva jugoistočnih regiona. Isti izvor tvrdi da je većina tih plaćenika iz zapadnih regiona Ukrajine, među njima snajperisti i vojnici specijalnih snaga, kako navodi ruska agencija, poznati po okrutnosti. Oni nisu ratovali samo u Siriji protiv režima Bašara el Asada već i u drugim kriznim žarištima, uključujući Severni Kavkaz, gde su se borili protiv ruskih federalnih snaga, javio je Itar-Tass.

Avatar spasoje
spasoje
13:34 29.05.2014.

Interesatna je fotografija poginulog general Sergeja Kuljčickija, On u crnoj uniformi , levo iza njega je zastava Ukrajne a desno crna zastava a na njoj malteški krst Isti takav krst ima na amblemu na crnoj uniformi na njegovom desnom ramenu.egovom desnom ramenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije