Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Htjeli je prodati

Pronađena relikvija Ivana Pavla II.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.01.2014.
u 19:28

Policija je zaustavila i trojicu mladića malo starijih od 18 godina koji su ukrali relikviju, ali nisu znali što se nalazi u spremniku

Policija je pronašla metalni spremnik u kojem je bila relikvija, krpica natopljena krvlju Ivana Pavla II., ukradena u nedjelju 26. siječnja u crkvici San Pietro od Iencae na planini Gran Sasso.

Crkvicu je često pohodio Ivan Pavao II. pa je papin osobni tajnik krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwicz poklonio relikviju. Tkanina natopljena krvlju nakon atentata na Ivana Pavla II. na Trgu Sv. Petra 1981. pohranjena je u posebnom spremniku i čuvana u crkvici na planini pokraj L'Aquile.

Policija je zaustavila i trojicu mladića malo starijih od 18 godina koji su ukrali relikviju, ali nisu znali što se nalazi u spremniku. Platno natopljeno papinom krvlju su bacili i spremnik htjeli prodati. Prema onome što su izjavili policiji više se ne sjećaju gdje su bacili relikviju.

>> Ukradena bočica s krvlju Ivana Pavla II.

Komentara 8

Avatar dioptrija
dioptrija
09:25 31.01.2014.

Arkandjel kao prvo mene se ne tiče vaša crkva . Jer vi i nemate svoju crkvu. to bi trebao da znaš . Ovo nije moja teorijha zavere ja sam preneo šta je rekao bivši vojnik pod komandom crnog pape . komandom crnog pape . evo ti dokaza da vi nemate svoju crkvu . Zar nije raščinjavanje je najstroža kazna koju crkva izriče za najteže zločine. Naime, 2009. papa Benedikt XVI raščinio je fratra Tomislava Vlašića, Hrvata, oduzeo mu pravo da propoveda, širi katoličku veru, da ispoveda ljude, pretvorio ga u crkvenog laika i zabranio, a ovo je suština priče koja nas zanima, da propagira tzv. Viđenja Marije, majke Isusove, u selu Međugorje, u Bosni i Hercegovini.

Avatar dioptrija
dioptrija
19:55 30.01.2014.

Zar nije Musliman pucao na papu i pokušao da izvrši atentat na njega? Široke mase su bile ganute tim incidentom. Preko tog incidenta, islam je postao bliži Vatikanu. Muslimani su bili veoma poniženi pošto se mislilo da je neko odo od njihovih ljudi pucao na onoga koji predstavlja proroka Isusa na ovoj zemlji, pa su islamski ajatolasi poslali saučešća i izvinjenje papi. I na kraju svega, okrivili su KGB, čineći da svet poveruje da su komunisti papini neprijatelji. U pitanju je bila velika igra. Papa Jovan Pavle II bio je dobar komunista mnogo godina. Atentator Mehmet Ali Agdža je bio jedan od poznatijih evropskih kriminalaca i iskusan strelac. Pucao je sa udaljenosti od samo tri metra. Svaki metak pogodio je papu ispod pupka. Očigledno da nije imao nameru da ubije papu. On je jednostavno sledio uputstva jezuita. Kad je svet video papu kako oprašta Mehmet Ali Agdži što je pucao u njega, skoro nijedan od milijardu Muslimana nije mogao ništa drugo nego da se divi „Njegovoj Svetosti.“ Mehmed Ali Agdža je nakon toga izjavio da želi da se krsti u rimokatoličkoj crkvi. Sve je bilo dobro planirano. I papa i Muslimani zahvalili su Devici Mariji što on nije podlegao ranama. Danas,Vatikan od uvek žarko želeo da dobije kontrolu nad Jerusalimom. Cilj se nije promenio. Muslimani će mu pomagati u tome.

Avatar Arkandjel
Arkandjel
14:05 31.01.2014.

Katolicka crkva nije autokefalna i njezina vrhovna vlast je u Rimu. Sredisnjica moje crkve nalazi se u Rimu! Za izrac "crni papa" cuo sam jedino iz Nostradamusovih bulaznjenja a ako citanje takvih i slicnih uradaka ti nazivas "edukacijom" onda toa to prepustam tebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije