Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Triler u Leipzigu

Pričekali su da zaspe pa ga vezali produžnim kabelima: Bombaša ISIL-a ulovili migranti pristigli iz Sirije

terorist, Njemačka
Reuters/PIXSELL
11.10.2016.
u 19:02

To je terorist koji je želio nauditi Nijemcima koji su nas primili u svoju domovinu

Lov na Džabara al-Bakra sirijskog migranta za kojeg se uspostavilo da je zapravo obučeni ISIL-ov bombaš koji je planirao napad na željeznicu i berlinsku zračnu luku, završio je poput scene iz nekog hollywoodskog akcijskog filma.

Tražio smještaj

Al-Bakr se, nakon što je policija otkrila njegove namjere i u stanu u Chemnitzu pronašla eksploziv, dao u bijeg, pokušavajući pronaći sklonište kod svojih sunarodnjaka koji su također u Njemačku stigli u migrantskom valu. Kada je, nekoliko sati nakon što je umaknuo specijalcima u Berlinu, stigao na glavni željeznički kolodvor u Leipzigu, na Facebooku je objavio svoju lokaciju i napisao da mu je potrebna pomoć i smještaj. Na poziv su odgovorili Muhamed A. (36) i njegovi prijatelji, također Sirijci, koji su cijelu priču ispričali njemačkom Bildu. Odveli su Džabara k prijateljima u stan i pružili mu smještaj i hranu. – Tražio je šišanje, a pošto sam godinu dana radio kao frizer, obrijao sam mu glavu. Tada još nismo znali o kome se radi – ispričao je Muhamed. Malo nakon toga na društvenim mrežama vidjeli su da policija traži terorista u čijem je stanu pronađeno 1,5 kilograma eksploziva i samoubilački prsluk, pa su s drugim sirijskim migrantima razmijenili informacije i utvrdili da je traženi bjegunac kod njih u stanu. Al-Bakr kazao im je da je upravo stigao iz Sirije i traži posao.

Nudio novac za bijeg

Muhamed i prijatelji odlučili su pričekati da Džabar zaspi, a onda su ga vezali produžnim kabelima i nazvali policiju.

– U ruksaku je imao veću količinu novca i nož. Ponudio nam je 1000 eura i 200 dolara da ga pustimo na slobodu, no takvo što nije nam palo na pamet. To je terorist koji je želio nauditi Nijemcima koji su nas primili u svoju domovinu. Pa mi smo od tih istih ISIL-ovaca pobjegli iz Sirije i zahvalni smo njemačkom narodu na pomoći, nismo mogli dopustiti da im netko naudi – kazao je Muhamed.  

>> Njemačka policija uhitila Sirijca osumnjičenog za planiranje napada

>> Opsadno stanje u Njemačkoj zbog odbjeglog bombaša: Ne znamo gdje je i što nosi sa sobom. Budite oprezni!

Komentara 6

GR
granit1
20:13 11.10.2016.

ajde eto vas par je takvih,a sto je s ostalih par tisuca spavaca diljem Europe.Mogu novine pisati sto hoce, ali ja osobno vama (80 %) izbjeglicama ne vjerujem

ST
stomugromova
20:02 11.10.2016.

Evo ga scenarij za Hollywood.

GO
gooniegoogoo
22:37 11.10.2016.

Odmah Muhamedu A. i rođacima dat azil (azil, ne državljanstvo). Također ga novčano primjereno nagraditi i za vrijeme trajanja azila mu pomoć na svaki mogući način. U globalu, hitno zaustaviti imigrantski val. Gradi zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije