Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trajekt Sewol

Potvrđena smrt više od 100 putnika! Traže još 198 ljudi, većinom učenika

Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.04.2014.
u 08:02

Potvrđena je smrt 104 osoba, no još ih se 198 smatra nestalima, a pretpostavlja se da su ostali zarobljeni u unutrašnjosti broda

Broj potvrđenih smrt u nesreći južnokorejskog trajekta Sewol prešla je 100. Ronioci još pretražuju olupinu broda, piše BBC.

Potvrđena je smrt 104 osoba, no još ih se 198 smatra nestalima, a pretpostavlja se da su ostali zarobljeni u unutrašnjosti broda. Trajekt se prevrnuo na bok i potonuo u manje od dva sata, no uzrok prevrtanja još nije točno utvrđen.

Sedam članova posade pritvoreno je zbog toga što su loše reagirali u trenucima kada je trebalo evakuirati putnike iz trajekta. Putnicima je rečeno da ostanu u sobama te je to vjerojatno bilo kobno za veliki broj putnika. S broda je spašeno 174 putnika. U trenutku nesreće na trajektu ih je bilo 476, uključujući i 339 djece i profesora koji su bili na školskom izletu. 

>>Članica posade Sewola tijekom nesreće prvi put upravljala brodom

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
09:16 22.04.2014.

Nesreča stiže nesreču i dok se jedna nikako ne riješava te postaje misterij druga tragedija prerasta u medijski spektakl . Mene tragedije pogađaju ali kapacitet svojih osječaja nemogu svakim danom proširivati novim gigabajtima i svim detaljima pojedinaca i pojedinostima ovog svijeta. U Hrvatskoj je ionako puno tragedija na koje bar preko porezni obveznik mogu djelovati izborom osjteljivije vlade . Hajdemo se okrenuti ovim nesretnim problemima koji su presudni za naše preživljavanje i osiguravaju sigurnu budučnost našoj dijeci. Učimo ih da ne rade naše greške i pogled usmjere u budučnost . Usmjerimo ih da život organiziraju bez lažljivih politićara i dvoličnih novinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije