Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost od tsunamija

Jak potres na Papui Novoj Gvineji: Bilo je zastrašujuće, svi smo pobjegli van

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
05.05.2015.
u 08:20

Potres je izazvao manji tsunami, a valovi su viđeni u luci Rabaul

Potres jačine 7,3 stupnja pogodio je područje Papue Nove Gvineje, izvijestila je Američka geološka služba, piše ABC.

Epicentar potresa bio je 125 kilometara od Kokopoa u Papui Novoj Gvineji, a hipocentar na dubini od 31 kilometra. Odmah nakon potresa izdano je upozorenje za opasnost od tsunamija za otoke koji se nalaze u krugu 300 kilometara od epicentra, no Pacifički centar za upozoravanje od tsunamija je ubrzo izvijestio da je opasnost prošla.

Bilo je zastrašujuće

Potres je izazvao manji tsunami, a valovi su viđeni u luci Rabaul. Stanovnici su kazali da su kod podrhtavanja padali proizvodi s polica u supermarketu.

Kokopo je ostao bez struje, a u Vanabakutu se pokrenula lavina.

- Bilo je zastrašujuće, svi smo pobjegli van. No, sada je dobro i nema štete - kazala je radnica u odmaralištu Kokopo Village Zenia Lopez te potvrdila da nisu primijetili nikakve neobične valove nakon potresa. 

>>'Dubrovnik bi opet mogao stradati od razornog potresa kao 1667.'

>>Potres jačine 6.9 po Richteru pogodio Papua Novu Gvineju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije