Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Žirinovski:

'Poljska, Rumunjska i Mađarska trebaju pripojiti dio Ukrajine'

Vladimir Žirinovski
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.03.2014.
u 15:31

Poljski ministar vanjskih poslova je potvrdio da je dobio pismo, a prijedlog je nazvao besmislenim te dodao kako ga ne smatra ozbiljnim.

Potpredsjednik ruskog parlamenta i ultranacionalist Vladimir Žirinovski poslao je poljskim, rumunjskim i mađarskim vlastima službena pisma u kojima im predlaže da si, kao što je Rusija napravila s Krimom, pripoje dio Ukrajine.

U priopćenju koje je poslala njegova Liberalno-demokratska stranka predlaže se vlastima tih država da održe referendume u regijama Ukrajine koje su u prošlosti pripadale tim državama i razmisle o pripajanju tih teritorija. "Ukrajinska regija Černovci je 1940. godine nasilno postala dijelom Sovjetske Socijalističke Republike Ukrajine, a ranije je pripadala Rumunjskoj", pisalo je u priopćenju te se dodaje da je regija Transkarpatija "etnički i povijesno povezana s Mađarskom", a nabrojao je i kojih je pet ukrajinskih regija izgubila Poljska za vrijeme sovjetskog razdoblja.

Poljski ministar vanjskih poslova je potvrdio da je dobio pismo, a prijedlog je nazvao besmislenim te dodao kako ga ne smatra ozbiljnim.

>>Ruski plin trese Europsku uniju – Južnog toka neće biti?

>>Vladimir Vladimirovič Putin: On vuče glavne konce svjetske politike

Komentara 32

Avatar superhik74
superhik74
16:13 25.03.2014.

Prijedlog nije uopce bezvezan i rjesio bi mnoge Ukrajinske probleme za gradjane te propale drzave, ali trenutna vlast voli vlast kao i svaka vlast, za narod ih nije briga, a osim toga to bi otvorilo Pandorinu kutiju za ostatak svijeta i Europe pa nece biti prihvacen.

AA
aabbcc
22:05 25.03.2014.

'Poljska, Rumunjska i Mađarska trebaju pripojiti _____ Trebaju postupiti prema volji naroda koji bi se tu izjasnio na referendumu a ne svojoj, volji politicara ili volji neke Markel koja tu nikada nece ni zivjeti.

CA
canajisraM
16:25 25.03.2014.

Potpredsjednik ruskog parlamenta i ultranacionalist Vladimir Žirinovski poslao je poljskim, rumunjskim i mađarskim vlastima službena pisma u kojima im predlaže da si, kao što je Rusija napravila s Krimom, pripoje dio Ukrajine. >>>> Ne treba smetnuti sa uma da je je Zirinovski,Z, Askenazi -Kazar kao sto su djelomicno Timosenko i Jatsenjuk. Dobro je znati tko je tko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije