Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo afroamerikanca

Snimka potvrdila: Scott je nenaoružan bježao od policajca

michael slager policijska snimka
Foto: screenshot/youtube
1/2
10.04.2015.
u 10:55

Supruga policajca Michaela Slagera, koji je u zatvoru bez mogućnosti izlaska uz polaganje jamčevine, trudna je osam mjeseci

Posljednje ubojstvo Afroamerikanca u North Charlestoneu (Južna Karolina), gdje je prošle subote policajac Michael Stager ispalio osam hitaca u leđa Afroamerikancu Walteru Scottu šokiralo je javnost. Iako se vjerovalo da je Scott bio nenaoružan, to je i potvrđeno nakon što je policija objavila snimku snimljenu kamerom iz policijskog auta. Vdi se da je žrtva pobjegla nenaoružana kao što je tvrdio i svjedok koji je snimio prvu snimku.

Policajac Slager zaustavio je Scotta jer mu nije radio žmigavac, otišao do auta i porazgovarao s njim. Scott je policajcu rekao da nema osiguranje te da je u procesu kupovine automobila. Nakon što se Slager vratio u službeno vozilo Scott je pokušao izaći iz svog auta, ali mu je ovaj rekao da se vrati, no samo nekoliko trenutaka kasnije Scott je ipak izašao iz auta i počeo bježati. 

U vozilu nesretnog Waltera Scotta bio je suputnik. Odvjetnik obitelji Chris Stewart kaže da je to bio njegov radni kolega i prijatelj. Drugi odvjetnik obitelji Scott, Justin Bamberg, kaže da je Walter   vjerojatno počeo bježati jer je dugovao 18.104 dolara alimentacije te je zbog toga za njim bila izdana tjeralica. Nije htio završiti u zatvoru. piše CNN

Perpcepcija javnosti prema policajcu Slageru posve se promijenila nakon što je u utorak objavljena prva snimka slučajnog prolaznika koji je snimio ubojstvo Waltera Scotta. 

U danima koji su uslijedili, novinari su otkrili da je Slager ostao u službi unatoč prijavi iz 2013. zbog prekomjerne upotrebe sile u slučaju uhićenja Maria Givensa, također nenaoružanog Afroamerikanca, piše Atlantic. 

"Slager je tražio sumnjivca visokog 165 centimetara", objavio je CNN. Mario Givens visok je 190 centimetara. Kako navodi AP, nakon tog incidenta prijavljen je Slager i još jedan policajac. Slager je tada napisao da nije mogao vidjeti Givensove ruke i da je vjerovao kako je ovaj naoružan.

Slager je trenutno u zatvoru bez mogućnosti jamčevine. Njegova supruga koja je trudna osam mjeseci, primat će zdravstveno osgiuranje od grada dok se dijete ne rodi. U intervjuu za The Daily Beast, Slagerov bivši odvjetnik David Aylor rekao je da mu je otkazao zastupanje nakon što je objavljen prvi video. 

>> Snimka ga razotkrila: Policajac namjerno upucao Afroamerikanca

Komentara 21

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:44 10.04.2015.

Da je bio u Hrvatskoj i imao pravu boju koze bio bi izabran za gradonacelnika Zagreba kao Milan Bandic koji je koliko se ja sijecam takodjer bjezao s mjesta prometne nesrece. Mi volimo imati kriminalce za gradonacelnike.

KI
kimi
19:48 10.04.2015.

Pa ovako ni Vajat Erp nije potezao pištolj. Tamo izgleda može svaki manijak u uniformi da te ucmeka na ulici bez većih posledica a još ako si pogrešne boje kože to će mu biti plus u karijeri. Svetski borci za ljudska prava na delu.

DU
Deleted user
23:49 10.04.2015.

hehehe, ovoga nema u Hollywoodskim serijama I filmovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije