Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo djevojke

Pistorius drhtavim glasom: Imam noćne more. Osjećam miris krvi

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
07.04.2014.
u 13:11

Objasnio je da u mladosti njegovog oca često nije bilo kod kuće pa je majka imala pištolj za zaštitu, a često se bojala i provalnika pa je zvala policiju.

U emotivnom svjedočenju svjetski poznati paraolimpijac Oscar Pistorius kazao je da ima noćne more zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp prošle godine, piše BBC.

Drhtavim glasom Pistorius je svoje svjedočenje počeo isprikom njezinoj obitelji te je dodao da ju je "samo želio zaštititi". Tužitelji, s druge strane, tvrde kako ju je ubio nakon svađe u ožujku 2013. godine. Njegova obrana tumači da je nije namjerno ubio nego ju je zamijenio za provalnika.

"Probudim se i osjetim miris krvi"

Na početku svjedočenja kazao je da od ubojstva pije antidepresive i tablete za spavanje te da loše spava. – Bojim se zaspati. Imam strašne noćne more o tome što se dogodilo te noći. Probudim se i osjetim miris krvi – rekao je Pistorius, piše Guardian. Dodao je kako nikada više u životu ne želi u ruke primiti oružje.

U svjedočenju je opisivao svoju bliskost s majkom koja je umrla dok je imao 15 godina i kazao da su mu obje noge dijelom amputirane dok je bio star 11 mjeseci. Prema njegovim riječima, zbog toga što je bio čovjek s posebnim potrebama, u školi su ga ponekad maltretirali drugi učenici, ali mu je majka "usadila osjećaj" da se uvijek bori za sebe.

Objasnio je da u mladosti njegova oca često nije bilo kod kuće pa je majka imala pištolj za zaštitu, a često se bojala i provalnika pa je zvala policiju. Pištolj je držala u kutiji pod jastukom. – Sve vrijeme provodio sam s njom. Sve što sam naučio o životu, naučio sam od nje – rekao je Pistorius o smrti svoje majke.

>>U sudnici pokazali fotografiju krvavog Pistoriusa ispred garaže!

>>Pistoriusov prijatelj: Preuzeo sam odgovornost za jednu njegovu pucnjavu!

Komentara 1

DU
Deleted user
13:27 07.04.2014.

I kakve veze ovo ima sa hrvatskom I hrvatima. 99.9% hrvata ukljucujuci I ovog novinara nikad u zivotu nije culo za pistoriusa dok nije pocelo ovo sudjene I anglosaksonske novine pocele pisati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije