Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na aerodromu

Pilot prijetio da će srušiti avion ako ga supruga ostavi, tragedija spriječena u posljednjem trenutku

avion
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
07.03.2016.
u 22:30

Brzom reakcijom supruge tragedija je izbjegnuta, a pilot je suspendiran i podvrgnut psihijatrijskom vještačenju

Nakon što mu je supruga rekla da će ga ostaviti talijanski pilot, čiji identitet nije poznat javnosti, supruzi je poslao poruku u kojoj je najavio da će ubiti sebe i 200 putnika koji se nalaze u avionu na letu Rim-Japan, piše The Times.

Srećom, brzom reakcijom supruge tragedija je izbjegnuta. Naime, odmah nakon što je pročitala poruku žena je o naumu pilota obavijestila policiju na talijanskom aerodromu Leonardo da Vinci koji su pilota izveli iz kabine i drugog poslali na let bez da su o tome obavijestili putnike kako se među njima ne bi proširila panika. 

Incident se dogodio još u siječnju prošle godine, samo dva mjeseca nakon što je njemački pilot Andreas Lubitz namjerno srušio avion Germanwingsa u kojem je bilo 150 putnika. 

Cijeli slučaj držao se u tajnosti sve do sada, a prema informacijama koje su iscurile u javnost, riječ je o pilotu u četrdesetim godinama. Nakon prijetnje da će srušiti avion pilot je suspendiran i podvrgnut psihijatrijskom vještačenju. 

>>Lubitz vježbao rušenje aviona i na prethodnom letu

>>Evo kako je pilot Germanwingsa dan nakon nesreće umirio putnike

Komentara 2

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
23:04 07.03.2016.

dobro....bu ga sutra ili drugi tjedan ostavila...pa kaj sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije