Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRAVI RAT'

Porošenko: Ukrajinci se trebaju pripremiti za veliku rusku ofenzivu

Petro Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL
19.05.2015.
u 23:04

Ovo nije rat sa separatistima koji imaju podršku Rusije, ovo je pravi rat s Rusijom, rekao je ukrajinski predsjednik

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je za BBC da je Ukrajina sada u "pravom ratu" s Rusijom te da bi se Ukrajinci trebali pripremiti za veliku rusku ofenzivu.

- Ovo nije rat sa separatistima koji imaju podršku Rusije, ovo je pravi rat s Rusijom - rekao je Porošenko.

- Činjenica da smo zarobili vojnike regularnih ruskih specijalnih postrojbi jak je dokaz za to - dodao je. Rusija s druge strane negira da je poslala svoje snage i opremu u pomoć pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Porošenko je rekao da ne vjeruje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ali da nije imao druge mogućnosti nego da pregovara s njime.

Iako je u veljači u Minsku potpisan dogovor o prekidu vatre, borbe su se nastavile. Porošenko je prošli tjedan rekao da je od stupanja primirja na snagu poginulo najmanje 83 ukrajinskih vojnika.

>> 15 načina na koje je Vladimir Putin promijenio Rusiju i svijet

>> 'Rusija gomila vojsku na granici. Mogu brzo izvesti napad u Ukrajini'

Komentara 62

MA
Mars..+
03:29 20.05.2015.

Porosenko nije Ukrajinac...

DI
dinamojavolim1
05:56 20.05.2015.

hmm dal se meni cini ili se u makedoniji desava nesta slicno??putin kriv za i te satore ili netko drugi kuha??

RA
ranko75
03:46 20.05.2015.

Parosenko samo se opusti i uzivaj.Ljudi savjetuju: ako ne mozes izbeci da budes silovan, onda se opusti i probaj da uzivas.Zahvaljujuci tebi,Turcinovu i Jacenjuku vas ce da kara i Rusija i SAD.Znaci okrenes se licom k SAD, a zadnjicom k Rusiji i obrnuto.Onda ti ga jedni sprase od pozadinu, a drugi spreda,tako da je grupnjak u svakom slucaju.Ako kleknete na koljena jos bolje ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije