Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Yugo Alfredo Marinkovich Carillo

Peruanski Hrvat likvidiran u Limi, upucan s dva metka u glavu

Lima, Peru
Foto: Reuters
1/2
04.12.2015.
u 07:26

Ubojica je pobjegao s kovčegom u vozilo koje ga je čekalo udaljeno nekoliko metara od objekta. Unutra je ostalo nepomično tijelo s cigaretom u ruci.

Vlasnik objekta za korištenje interneta i telefona hrvatskog podrijetla Yugo Alfredo Marinkovich Carillo, ubijen je u glavnom gradu Perua Limi gdje policija traga za počiniteljem i motivom zločina. 

Marinkovich je upucan s dva metka u glavu dok se nalazio u svom objektu u okrugu Independencia, sjevernom predgrađu Lime, a svjedoci kažu da je napadač počeo pucati kada mu je ovaj otvorio vrata, izvijestila je televizijska kuća América Noticias iz Perua.

Ubojica je pobjegao s kovčegom u vozilo koje ga je čekalo udaljeno nekoliko metara od objekta. Unutra je ostalo nepomično tijelo s cigaretom u ruci.

 Peru, zemlja sa 30,4 milijuna stanovnika na zapadu Južne Amerike, suočava se s visokom stopom uličnog kriminala, ali i povremenim gerilskim napadima.

Marinkovicha, Hrvata rođenog u Peruu, susjedi su zvali „Rus“, „Hrvat“ ili Jugo (Yugo). 

Istražitelji, pak, ne isključuju osvetu kao motiv zločina. Marinkovich je prije nekoliko mjeseci dao korisne informacije policiji nakon čega je uhićen Elmer De La Cruz, član bande plaćenika Jhairol Torresa koji je 1. travnja htio smaknuti Geralda Oropezu, optuženog za švercanje droge iz peruanske regije Callao u Europu. Oropezu su u rujnu u zajedničkoj akciji uhitili peruanska i ekvadorska policija.

„U većim urbanim središtima kao što su Lima, Cusco i Arequipa, velik problem predstavlja visoka stopa uličnog kriminala, koji uključuje krađe i pljačke“, navedeno je na internetskoj stranici hrvatskog ministarstva vanjskih poslova. „Napominjemo da se situacija vezana uz opasnost od kriminala pogoršala u zadnje vrijeme“, dodaje se dalje u obavijesti za putovanja u tu zemlju.

>>Ubijani na kućnom 
pragu, u autima, ali i 
iz pušaka s prigušivačima 

Komentara 3

Avatar ivek
ivek
08:54 04.12.2015.

terorisam..ubil nevinog

Avatar marijaterezija2
marijaterezija2
11:18 04.12.2015.

Zašto?? Tko zna ali Yugo baš

CE
centirion
02:30 05.12.2015.

Bio sam u Limi i luci Kajao kao pomorac dosta puta! Nikad se tamo nisam osijecao siguran! Opasna zemlja za strance! Opasnija i od samog Meksika! Nemam nikakvu zelju ići tamo! Obišao bih Peru u širokom luku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije