Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljska tragedija

Pas rastrgao 6-mjesečnu bebu pa krenuo na baku koja ju je pokušala spasiti

'CRN PIT BULL SNIMIO ROBERT ANIC'
Foto: Robert Anić/Pixsell
05.10.2014.
u 09:12

Djevojčicu je napao obiteljski pas, vjerojatno pit bull, čije je držanje u Velikoj Britaniji zabranjeno

Šestomjesečna djevojčica iz Velike Britanije žrtva je napada krvoločnog psa.

Bebu je pas napao u njezinom domu u gradiću Daventry u Engleskoj, a djevojčicu je čuvala baka. Pas ju je, navode mediji, rastrgao a onda krenuo na baku koja je pokušala spasiti unučicu.

Baka ima ugrize i razderotine po rukama.

Policiju su pozvali susjedi oko 22.30 sati kad su čulo zapomaganje, a policija pokušava utvrditi radi li se i ilegalnoj pasmini pit bull terijer, piše Daily Mail.

U Velikoj je Britaniji naime zakonom zabranjeno držati pasmine poput pit bulla. Pas je na licu mjesta pogubljen.

Obitelj ubijenog djeteta imala je dva psa, za koje susjedi tvrde da su upravo zabranjene pasmine.

>>Pas napao i ubio 7-mjesečnog dječačića pred očima bake

>>'Uhvatio me za ruku i počeo nezaustavljivo gristi'

Komentara 86

DO
dogeatdog
10:02 05.10.2014.

Pit bull terijer je pasmina koju su ljudi (ili možda bolje reći bolesni uzgajači) selekcijom usmjerili da jedinke budu što krvoločnije, sa ciljem da učestvuju u borbama pasa, kako bi njihovi bolesni gazde na tome zarađivali novac. Nekim bolesnicima onii služe za pokazivanje u javnosti (obično su to nasilni tipovi obrijanih glava) a zasigurno vlasnik ovog psa u članku spada u tu kategoriju. Taj tip psa,kada nešto zagrize ne pušta (isto stvoreno selekcijom radi borbe sa drugim psom) i to je veliki problem. Moje mišljenje je da ih treba zabraniti u cijelom svijetu, preostale jedinke kastrirati i uvesti rigorozne kazne za one koji ih ilegalno uzgajaju. U svakom slučaju,strašna tragedija i još jedan podsjetnik da djeca i psi ne mogu zajedno (tu mislim na sve rase pasa,od najmanjih do najvećih). Opreza nikada dovoljno .

Avatar navijač
navijač
11:59 05.10.2014.

Svatko tko imalo zna o psima reći će vam da je soba gdje spava malo djete najstrože zabranjena za sve vrste pasa.

DU
Deleted user
09:25 05.10.2014.

E sad te spike pas je krvoločan jel je gazda takav....Je da...to je istina ali nije to bas tako.Uglavnom takvim psima nije mjesto sa malom djecom i točka!!!Kad ste čuli da je recimo njemački ovčar,labrador,ili bilo koji ubio djete?A ovakve pasmine svako malo....ili izgleda da samo krvoločni drze pit bulove?!-sto sigurni nije tako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije