Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaljubile se u misiji

Papu Franju rastužila vijest o civilnom partnerstvu dviju bivših redovnica

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
08.10.2016.
u 00:15

Federica i Isabel, obje 44-godišnjakinje, sklopile su prije desetak dana blizu Torina civilno partnerstvo

Papu Franju rastužila je vijest da su dvije bivše časne sestre sklopile civilno partnerstvo u Italiji, rekao je danas zamjenik vatikanskog državnog tajnika nadbiskup Angelo Becciu

"Koliko je tuge bilo na Papinu licu kada sam mu pročitao vijest o dvije vjenčane 'redovnice", napisao je Becciu na Twitteru.

Zaljubile se u misiji

Federica i Isabel, obje 44-godišnjakinje, sklopile su prije desetak dana blizu Torina civilno partnerstvo pošto su odlučile istupiti iz franjevačkog reda jer su se zaljubile dok su radile u misiji u zapadnoafričkoj državi Gvineji.

Napisale su da su mogle postupiti kao i drugi pripadnici klera koji žive zajedno u samostanu i kriju svoju vezu, ali su ocijenile da bi to bila "laž".  

"Ima mnogo takvih slučajeva u kojima svećenici ili redovnice kriju svoju vezu s muškarcem ili ženom", napisale su. Dodale su da im nitko nije pomogao u njihovu vjerskom redu i "Osjetile smo se same i više od toga, napuštene", napisale su. 

Italija je legalizirala istospolno partnerstvo u 2016., nakon godina rasprava i snažnog protivljenja vatikanske hijerarhije. Ta zemlja u kojoj se većina stanovnika izjašnjava katolicima, bila je posljednja država zapadne Europe koja je donijela tu reformu. 

Talijanska biskupska konferencija oštro je osudila vladin zakon o civilnom partnerstvu ističući da on umanjuje status tradicionalne obitelji.

Talijanski tisak najavio je da će zajednicu Federice i Isabel blagosloviti Franco Barbero, svećenik otpušten iz crkvene službe 2003. jer je podržao istospolni brak.

Komentara 7

Avatar delminium
delminium
10:16 08.10.2016.

Svakog moralnog čovjeka, svakoga onoga tko osjeca sram jer sram osjecati moze samo onaj tko nije moralno mrtav pogadjaju ovakve vijesti. Na tisuce čestitih redovnica jave se uvijek iznimke koje su medijski zanimljive, jasno da medijima nije zanimljivo koliko su redovnice danas podijelile obroka gladnim afrikancima.

SO
Sos
08:44 08.10.2016.

Sotona se svugdje pojavljuje

DU
Deleted user
10:26 08.10.2016.

Svećenici, redovnice i redovnici su isto ljudi od krvi i mesa. Crkva ima svoja pravila kao i svaka druga ozbiljna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije