Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intenzivan program

Papa u Sarajevo u misiji mira

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
14.04.2015.
u 17:08

Putovanje pape Franje u Sarajevo bit će njegovo osmo putovanje izvan Italije u dvije godine pontifikata

Papino putovanje u Sarajevo 6. lipnja je misija mira. Danas je ured za tisak Svete Stolice obznanio službeni program putovanja pape Franje u glavni grad Bosne i Hercegovine. Istodobno je danas u Sarajevu, u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije održana konferencija za novinare kojoj je prisustvovao sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te apostolski nuncij Luigi Pezzuto, uz organizacijski odbor. 

Putovanje pape Franje u Sarajevo bit će njegovo osmo putovanje izvan Italije u dvije godine pontifikata. Franjo će u Sarajevu biti samo jedan dan, koji će biti vrlo intenzivan. Održat će misu na gradskom stadionu Koševo te će imati pet susreta pod geslom "Neka mir bude s vama". 

Franjo će krenuti sa zrakoplovom u 7.30 sati sa rimske zračne luke u Fiumicinu i u Sarajevo bi trebao stići u 9 sati. Pola sata poslije održat će se ceremonija dobrodošlice na prostoru ispred predsjedničke palače, nakon koje će se papa sastati s članovima Predsjedništva Republike BiH. Ovdje će Franjo održati prvi govor, a u 11 sati predvodit će misu na stadionu Koševo kamo će doći hodočasnici iz cijele zemlje, kao i iz susjednih država. Poslijepodne, nakon ručka u nuncijaturi, Franjo će u 16.20 sati u katedrali govoriti svećenicima, redovnicima, redovnicama i sjemeništarcima. U 17.30 sati održat će se ekumenski sastanak u međunarodnom franjevačkom studentskom centru, a sat poslije, u 18,30, Franjo će se sastati s mladima u dijecezanskom centru "Ivan Pavao II.". U 19.45 sati predviđena je oproštajna ceremonija, a u 20 sati zrakoplov s papom kreće za Rim. 

Podsjetimo kako je papa Franjo, na iznenađenje mnogih, najavio tijekom angelusa 1. veljače svoje putovanje u Sarajevo. Tražio je prisutne hodočasnike na Trgu sv. Petra da se mole kako bi putovanje pridonijelo bratstvu i miru, međuvjerskom dijalogu i prijateljstvu.

>> Papa dolazi u BiH: 'Imao je veliku želju da se susretne s narodom Sarajeva'

Ključne riječi

Komentara 9

GO
goran2hr
19:05 14.04.2015.

Nažlost, biti će to samo gubljenje vremena. Papa će doći i otići. Biti će prigodne priče o miru, suživotu, bez ijednog konkretnog zahtijeva i stvari će dalje teći uobičajenim tokom. Za to vrijeme "kršćanski" zapad (EU i SAD), pomaže tobože "demokratske" bradonje, a vrlo im je bitno da BiH Hrvati nipošto ne dobiju svoj entitet.

DU
Deleted user
22:51 14.04.2015.

A dali ce doci u Hrvatsku,pa mi smo katolicka drzava,hehehhehehehehehehe

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:15 14.04.2015.

dobro je, on pritom neće škrabati po salvetama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije