Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Našalio se

Papa pred članovima zbora priznao da "pjeva kao magarac"

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
31.12.2015.
u 13:31

"Volim pjesmu", ali "kada bih morao pjevati, pjevao bih kao magarac", odgovorio je Sveti Otac, veliki ljubitelj klasične glazbe

Papa Franjo se našalio pred tisućama mladih zboraša koje je primio u Vatikanu rekavši da pjeva "kao magarac".

"Volim pjesmu", ali "kada bih morao pjevati, pjevao bih kao magarac", odgovorio je Sveti Otac, veliki ljubitelj klasične glazbe, desetogodišnjoj članici zbora koja ga je upitala voli li pjevati.

"Ne znam pjevati", dodao je, rekavši da mu je ljubav prema glazbi usadila majka s kojom je svake subote poslijepodne slušao operu na radiju.

Drugoj zborašici koja ga je upitala naljuti li se kad, Jorge Bergoglio, za kojeg kažu da ponekad zna zapovijedati,  odgovorio je potvrdno, dodajući ipak da misli i na sve koje bi on mogao potaknuti na ljutnju.

"Ljutnja je otrov" i običaj da se ljutimo jest "bolest", kazao je, dodajući da si neki svako jutro "ispiru usta octom" kako bi se lakše naljutili.

Odgovarajući na pitanje što je u dječačkoj dobi htio biti kad odraste, 79-godišnji papa Franjo je priznao da je htio biti mesar, što je izazvalo smijeh šest tisuća mladih članova zbora "Pueri Cantores" (Djeca pjevači).

Zboraši iz cijeloga svijeta koji u Rimu sudjeluju na 40. međunarodnom kongresu, održavali su zadnjih dana stare godine koncerte u crkvama prijestolnice, a na Silvestrovo će pjevati na misi za mir koju će Papa slaviti u Bazilici svetog Petra.

Međunarodni savez Pueri Cantores osnovan je 1944. u Parizu. Njegovi članovi redovito se okupljaju u Vječnom gradu, kao što je bio slučaj 2010., 2005. i 1999.

>> Papa Franjo: Uvijek kad poželite pročitati horoskop, sjetite se Isusa

Ključne riječi

Komentara 8

ST
stojance
18:52 31.12.2015.

ponekad je t skroman ,ali vozi se u najudobnijim limuzinama, a placa mu i nije tako skromna

BU
Bulaba
14:03 31.12.2015.

Onda samo otvaraj usta. Četnički vojvoda Nikolić je bio zadovoljan radom istih.

Avatar Zaječarac
Zaječarac
13:47 31.12.2015.

Kamo sreća da je samo to . Nego i imaš uši kao magarac . A trdoglavo lupaš gluposti kao magarac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije