Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.10.2014. u 12:00

Crkva se zalaže za brak muškarca i žene i neće tolerirati grijeh koji nastaje ‘konzumiranjem’ homo ljubavi

Papa Franjo nastavlja s rušenjem strogog, kamenog i sudačkog lica koje je Crkva na sebe navlačila stoljećima i desetljećima odbijajući tako sve one koji su se u životu našli na margini, a upravo bi im ona trebala biti jedino utočište. Od ove biskupske sinode to će, očito, ponovno biti jer je papa preko biskupa odlučio otvoriti vrata zajedničke kuće i homoseksualnim osobama vraćajući im tako ljudsko dostojanstvo.

Crkva time ne propagira homoseksualizam kao seksualno opredjeljenje. Opredjeljuje se za čovjeka. Ne odobrava ni istospolni brak. Zalaže se za brak muškarca i žene. Niti će tolerirati grijeh koji nastaje “konzumiranjem” bilo homo ili hetero ljubavi koje nemaju sakrament braka. Ali od čovjeka ne odustaje. I to isključivo iz perspektive Božjeg milosrđa, u čije ime nitko nikoga ne smije suditi. Odnosno, kako je u Rimu rekao Kardinal Erdő o Isusovu odnosu prema ljudima – da se on, koji je Istina, utjelovio u ljudskoj krhkosti, ne da bi je osudio, već izliječio. A to “kuću” današnje Crkve samo može napuniti novim vjernicima.

>> Gej osobe ne diskriminirati, Crkvi pripadaju i rastavljeni

Komentara 56

Avatar abakus
abakus
13:13 15.10.2014.

Nije problem u onome što su govorili o homseksualcima, već je problem u pričama koje se šire o mogućnosti prihvaćanja pričešćivanja ljudi koji su se razveli i ponovno vjenčali s drugim osobom. Riječ je o prihvaćanju preljuba, i to kao trajnog stanja. To je problem ove sinode i općenito ovog pape koji je već prepoznat kao rušitelj svega onoga što još vrijedi u Crkvi.

Avatar alien79
alien79
13:41 15.10.2014.

Papa Franjo - grobar Katoličke crkve

IC
ice12
20:12 15.10.2014.

Papa bi nesto htio, ali nije mu jasno sto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije