Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura solidarnosti

Papa Franjo upozorava: Bez posla nema dostojanstva

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.07.2014.
u 15:53

- Možda je došlo vrijeme da se pitamo je li rad nedjeljom prava sloboda - kazao je papa Franjo.

Kada se ne može donositi kruh u kuću gubi se dostojanstvo, kazao je papa Franjo danas u mjestu Campobassu u govoru na sveučilištu regije Molise, te naglasio kako je potreban pakt protiv nezaposlenosti. Kada se nema zaposlenja, onda to ne znači da se ne može jesti, jer postoji Caritas i druge udruge, već se bez zaposlenja gubi dostojanstvo, kazao je Franjo i naglasio kako problem današnjeg društva nije glad već gubljenje dostojanstva.

Papa ne zaboravlja ni obitelj i naglašava kako je potrebno imati vremena i za obitelj, a ne samo za rad. Kasnije u homiliji tijekom mise na bivšem stadionu u Campobassu, pred oko stotinu tisuća vjernika, papa Franjo je pozvao na obranu kulture solidarnosti prema onima koji potrebuju, koji su nezaposleni, a onda je govorio i o radu nedjeljom. Odbacio je rad nedjeljom ne samo iz vjerskih razloga već i iz etičkih.

- Pitanje je čemu želimo dati prioritet. Nedjelja slobodna od rada, osim za nužne usluge, znači davanje prioriteta ne ekonomskoj, već ljudskoj dimenziji, obiteljskim odnosima, a ne komercijalnim. Možda je došlo vrijeme da se pitamo je li rad nedjeljom prava sloboda - kazao je papa Franjo.

>>Papa miče upravu Vatikanske banke i vraća je na pravi put

>>Papa Franjo: Komunisti su nam ukrali zastavu siromašnih

Komentara 9

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:51 05.07.2014.

slažem se što se tiče neradne nedjelje, jer čovjek nije stroj

Avatar Vladiostok
Vladiostok
20:19 05.07.2014.

pitam se kojim se poslom ti baviš kada si toliko ponosan. Od ponosa ti se savijaju leđa. ( mnogo je težak taj tvoj ponos zvani Arum )

Avatar beliorao
beliorao
16:00 05.07.2014.

" Papa Franjo upozorava: Bez posla nema dostojanstva" .... Zato u Boliviji deca od 10 imaju svoje dostojanstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije