Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki četvrtak

Papa Franjo prao noge izbjeglicama u prihvatnim centru

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
24.03.2016.
u 21:19

Franjo je prvi papa koji je ušao u jedan prihvatni centar za izbjeglice

Isus je prao noge dvanaestorici učenika, a Juda je prodao Isusa za novac. Te dvije geste govore više od riječi i na njih je podsjetio papa Franjo tijekom obreda pranja nogu na Veliki četvrtak.

Franjo je prao noge izbjeglicama u prihvatnim centru na periferiji Rima, a oni koji ne žele mir čine ono što se prije tri dana dogodilo u Bruxellesu. Franjo je prvi papa koji je ušao u jedan prihvatni centar za izbjeglice. Obred pranja nogu papa Franjo je održao u prihvatnim centru za izbjeglice u četvrti Castelnuovo di Porto na periferiji Rima.

Papa je oprao noge jedanaestoro izbjeglica i jednoj djelatnici centra u kojem ima 892 migranata i 114 djelatnika. Izbjeglice kojima je Papa oprao noge su četvorica mladih nigerijanskih katolika, tri žene Eritreike kršćanske-kopte, trojici muslimana (jedan iz Sirije, jedan Pakistana i jedan iz Malija), te mladom Indijcu hinduističke vjere.

 "Isus služi, pere noge, On koji je bio šef i pere noge svojima, najnižima. A Juda odlazi Isusovim neprijateljima, koji ne žele mir, uzima novce i izdaje Isusa. Dvije geste. I danas su dvije geste. Ova ovdje gdje smo svi zajedno, muslimani, hinduisti, katolici, kopti, evangelisti...ali braća, djeca istoga Boga, koji žele živjeti u miru, integrirani. A prije tri dana gest rata, uništenja, u jednom europskom gradu. Tu su ljudi koji ne žele živjeti u miru. Ali iza te ratne geste, kao i iza Jude, stoje drugi. Iza Jude su bili oni koji su dali novce kako bi Isus bio izručen.

Iza one geste (u Bruxellesu) su trgovci oružjem koji žele krv, a ne mir. Koji žele rat, a ne bratstvo", kazao je papa Franjo u prihvatnim centru za izbjeglice. Nakon obreda pranja nogu, papa Franjo je pozdravio svakog izbjeglicu, a mnogi su mu predali svoja pisma.

>>Nitko ne preuzima odgovornost za izbjeglice

>>Papa Franjo će proglasiti Majku Terezu svetom

Komentara 13

LU
Luka1710
08:54 25.03.2016.

Kada bi naš mentalni sklop bio u stanju shvatiti bit katoličkog nauka, Hrvatska bi bila zemlja blagostanja. Ali, bitnije je govoriti kako si veliki vjernik, a ono što čovjeka čini čovjekom je potpuno nebitno. Zato papa i smeta mnogima, jer govori ono što treba činiti.

Avatar Sunčica
Sunčica
22:12 24.03.2016.

papa govori o nepopularnim temama, a to je da iza sitnih delinkvenata stoje oni krupni i da se problem neće riješiti baveći se samo ovim sitnim ribama, ali trebat će dosta vremena da se dođe do vrha ove mafijaške piramide

KA
kajbum
21:58 24.03.2016.

Sto mu nije doso jedan sa rusakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije