Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
španjolski speleolog

Pao u ponor dubok 400 metara u Andama. Već 7 dana čeka izvlačenje!

speleolog,spašavanje,Ande
Foto: Reuters Screenshot
1/2
26.09.2014.
u 11:23

Speleolog Cecilio Lopez Tercero ozlijedio je kralježnicu. Izvlačenje će trajati puna dva dana

Spasioci u Peruu pokušavaju spasiti ozlijeđenog španjolskog speleologa koji je prije sedam dana pao u ponor dubok 400 i dugačak 3000 metara, a koji se nalazi u Andama. Cecilio Lopez Tercero ozlijedio se kada je pao s pet metara visine u nepristupačnom dijelu spilje Intimachay udaljenom 1200 kilometara od Lime, javlja El Diario.

Vođa spasilačkog tima James Apaestegui kazao je da se liječnik uspio probiti do ozlijeđenog Lopeza Tercera. Ustanovio je da je speleolog pretrpio ozljedu kralježnice, odnosno puknuće dvaju pršljenova.

Ozlijeđeni speleolog leži na leđima i može se okrenuti na bok, ali ne i ustati i hodati. Dostavljena mu je hrana i voda te lijekovi protiv bolova. Sada čeka dolazak tima koji će ga iznijeti na površinu.

– Kada smo ga vidjeli, izgledao je prilično dobro. Malo mu je dosadno tamo dolje, ali dobro se drži – kazao je francuski spasilac Patrice Baby. Jučer je skupini od 33 speleologa iz Španjolske i Meksika pridružen i novi španjolski tim od 16 spasilaca, čije su akcije koordinirane iz Madrida. Procjenjuje se da će izvlačenje Lopeza Tercera trajati dva dana i da će biti angažirano 50 spasilaca.

>>Četvero mrtvih na Mt. Everestu zbog \'prometnog čepa\'

>>Zahvalio Hrvatima: Speleolog kojeg su spasili HGSS-ovci oporavlja se u bolnici

>>Njemački speleolog izvučen je iz jame!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije